Afgelopen zaterdag stond voor Gorecht JO13-1 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma.

Door: Pieter Gort
En niet zomaar een wedstrijd om des keizers baard: bij winst zou het team kampioen zijn! In de twee voorgaande weken werd er in twee toppers gelijkgespeeld tegen TLC en duidelijk gewonnen van Annen. Daardoor had Gorecht voorafgaand aan de wedstrijd de beste papieren van het kwartet (!) dat deze zaterdag nog in aanmerking kwam voor het kampioenschap. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat concurrenten TLC en Zuidhorn elkaar uitschakelden door met 1-1 gelijk te spelen.

In de eerste helft was de spanning duidelijk voelbaar voor spelers en de grote groep fans. Gorecht was sterker dan tegenstander GVAV Rapiditas, maar wist nog niet tot scoren te komen. GVAV was een niet te onderschatten ploeg, die al voor de nodige verrassingen had gezorgd in de competitie. Voorin stonden een paar snelle, behendige jongens, waar de Gorechtverdediging het af en toe even moeilijk mee had. Na weer een snelle uitbraak wist GVAV zelfs te scoren en dat was best even schrikken natuurlijk. Gelukkig hielden de Gorechtspelers het hoofd koel en gingen ze gewoon door met sterk spelen en dat werd voor de rust al twee keer beloond! Er werd dus gerust met een 1-2 voorsprong. Vasthouden en eventueel de score uitbreiden was de boodschap. Uitbreiden sprak de spelers blijkbaar het meeste aan, want al snel na rust werd de 1-3 gescoord. Gorecht begon nu wat gemakkelijker te voetballen en bij GVAV richtten sommige spelers zich wat meer op het randgebeuren en minder op de wedstrijd. Gorecht wist uiteindelijk uit te lopen naar een 1-5 overwinning en daarmee was het duidelijk: Gorecht JO13-1 is kampioen van de 1e klasse en promoveert nar de Hoofdklasse!

Het kampioensfeest begon al op het veld natuurlijk; het publiek werd bedankt en de kampioensfoto’s werden gemaakt. In de kleedkamer werd al flink doorgefeest met behulp van partypoppers en uiteraard werd er in voetbaltenue gedoucht. Daarbij werd vergeten om ook coacht Martin onder de douche te zetten, maar dat vond Martin zelf niet zo erg.

Onder weg naar Haren werd er weer verder gefeest, zelfs het wachten bij de Waterhuizerbrug werd zo een feestje. In de kantine werden het team opgewacht door voorzitter Dick Jager, die het team feliciteerde en daarbij ook leiders Thijs en Ronald en coach Martin niet vergat.

Het bleef hierna nog lang onrustig op het sportpark…

Hieronder de collage van foto's zoals die genomen zijn door Pieter Steenbergen

Nog meer foto's, genomen door André Philips, zijn te vinden op:

Ook zijn er de foto's van Koen Hengeveld: