Gorecht JO13-1, vroeger ook wel D1 genoemd, maakt een sterk seizoen door.

Zij zijn ingedeeld in een competitie waarbij alle ploegen van elkaar lijken te kunnen winnen en zeker voor de neutrale volgers, als die er al zijn, is het smullen geblazen. Maar ook voor Gorechtfans is het een mooi seizoen, omdat JO13-1 al een groot deel van het seizoen bovenaan staat.

Het seizoen begon wat moeizaam met al vier verliespunten na drie wedstrijden en op dat moment werden eventuele kampioensaspiraties al  in de ijskast gezet. Vervolgens werden er een aantal wedstrijden achter elkaar gewonnen en ging het team toch meespelen om de bovenste plaatsen. Maar net op dat moment speelde het team een moeilijke wedstrijd tegen VAKO; in Vries werd met 1-3 verloren. Dit verlies zou later in het seizoen weer goedgemaakt worden, maar daarover later meer.

Er volgde opnieuw een sterke serie wedstrijden: er werd vijf keer achter elkaar gewonnen en op de laatste speeldag voor de winterstop werd er om de koppositie gespeeld tegen het sterke TLC. Er waren veel supporters meegereisd, die JO13-3 met 0-4 zagen winnen. Zo ging het team als koploper de winterstop in.

Na de winterstop werd er heel wisselend gepresteerd. Soms een kleine overwinning, verlies tegen het ook al sterke Zuidhorn en verder een aantal moeilijke wedstrijden tegen laagvliegers Helpman en Roden. Bij beide ploegen werd, na lange tijd op achterstand te hebben gestaan, ternauwernood een punt uit het vuur gesleept. Tegen Helpman werd de gelijkmaker zelfs in de allerlaatste seconde gemaakt! Een belangrijk punt, weten we nu.

Tussendoor werd er nog tegen één van de vier andere kampioenskandidaten gespeeld. Tegen VAKO speelde JO13-1 heel sterk en bij de tegenstander lukte helemaal niks: een 10-0 overwinning. En die 10 doelpunten zijn we op dit moment heel blij mee!

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie waren de voornaamste kampioenskandidaten Gorecht, TLC en Annen. Allemaal evenveel verliespunten. Ook Zuidhorn was en is nog een ploeg om rekening mee te houden. Zuidhorn is de ploeg die het best presteert na de winterstop. En de ploeg die kampioen wordt, is dat mede dankzij de andere ploegen die elkaar dwarszitten…

Goed, nog drie wedstrijden te gaan en nummer één Gorecht moest achtereenvolgens tegen de nummer twee TLC en nummer drie Annen.

De thuiswedstrijd tegen TLC was heel erg spannend. Gorecht was de betere ploeg, maar het lukte niet om te scoren. Gelukkig deed TLC dat ook niet en dat was, door een veel beter doelsado, voor Gorecht het meest waardevol. Annen won die dag wel en stond, gerekend naar het aantal verliespunten, op kop.

Afgelopen zaterdag was de opdracht voor JO13-1 dan ook duidelijk: er moest gewonnen worden bij Annen! Op een achterafveld, met hier en daar meer zand dan gras en met twee doelen die van verschillende grootte leken, moesten onze kunstgrasvoetballers aan de bak. En ze deden dat voortreffelijk! Er werd een goede teamprestatie neergezet en Annen kreeg met 2-6 klop. Waardoor het kampioenschap nu wel heel erg dichtbij gekomen is. Komende zaterdag moet er gewonnen worden bij GVAV Rapiditas. TLC kan dan qua punten nog wel op gelijke hoogte blijven, maar het doelsaldo van Gorecht is veel beter. En TLC speelt tegen het sterke Zuidhorn, waardoor we er van uit kunnen gaan dat een overwinning voldoende is voor het kampioenschap. Op het moment dat Gorecht en GVAV Rapiditas aan hun wedstrijd beginnen, is de wedstrijd van TLC al afgelopen en zal duidelijk zijn wat er moet gebeuren qua doelpunten. Maar sowieso is winst nodig, want bij puntverlies zal  Zuidhorn, TLC of Annen het kampioenschap waarschijnlijk opeisen. Kunt u het nog volgen?

Er wordt zaterdag om 11 uur afgetrapt op sportpark Kardinge. We hebben er alle vertrouwen in dat Gorecht aan het begin van de middag als kampioen in Haren terugkeert.

Dat is dan ook te danken aan de geweldige staf: trainer Martin Bartels  die het team maar liefst drie keer per week traint en steeds  op het juiste moment weet te motiveren. Martin wordt ondersteund door leiders Ronald Mulder en Thijs Creusen. Een duo dat ervoor zorgt dat alle randvoorwaarden tot in de puntjes geregeld zijn. Waarbij vermeldenswaardig is dat Thijns in staat is om alle eventuele spanning bij spelers weg te nemen. Vervolgens loopt hij er zelf dan wel weken mee rond…

We hopen op opnieuw veel support komende zaterdag en wensen Gorecht JO13-1 heel veel succes! Op naar de Hoofdklasse!

Nog even de stand aan kop:

  Club G-P doelsaldo
1 Gorecht JOJ13-1 21-47 +58
2 TLC JO13-1 21-47 +47
3 Annen JO13-1 20-43 +37
4 Zuidhorn JO13-2 20-42 +19

 

Bijzonderheid: Zuidhorn speelt nog tegen TLC èn Annen!

Pieter Gort
pietergort

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop