Op deze warme dinsdagavond moet we voetballen tegen DVC Appingedam.

Er waren toch wat afzeggingen en gelukkig waren er spelers bereid die mee wilden spelen. Op het eerste gezicht lag het tunnelveld er perfect bij maar toch was de hoogte van het gras net even te hoog om de bal snel te laten rollen. Olaf Smidt is de scheidsrechter en de wedstrijd gaat net voor half acht van start. Om in de dug-out te zitten was het bijna te warm, zweten!

De wedstrijd  begint en we gaan gelijk op in de wedstrijd maar de eerste tien minuten is er geen sprake van gevaar aan beide kanten. Na zo'n tien minuten te hebben gespeeld werd er een assist gegeven van Olaf Sloot op  Jeroen die de bal met een boogbal over de keeper laat verdwijnen en in het doel doet belanden, 1-0. Na dit doelpunt ging Gorecht de wedstrijd meer overheersen maar ook DVC Appingedam kreeg af en toe gevaarlijke kansen en daar staat Karel die met zijn armen en voeten de bal uit het doelmond weet te houden. Na enige tijd heeft de keeper van DVC Appingedam de bal en door het goede door jagen verspelen de spelers van DVC de bal en verovert Olaf de bal en weet de bal in het net te jagen, 2-0. Nadat er weer door DVC was afgetrapt wist Gorecht al snel de bal te veroveren. Arjan ontvangt de bal op links, zoekt de achterlijn op en geeft de bal voor waar Olaf de bal laat lopen en Jeroen hem in de voeten krijgt, aanneemt en in de verre hoek weet te schuiven, 3-0.

Ach, als Karel een beetje stil staat denk Peter van ik raak de bal even verkeerd en met een hoge bal moet Karel in actie komen om de bal voor de doellijn nog weg te werken, en scherp zijn we weer. Ook probeerde Jorick de bal nog even van afstand te schieten op het doel van DVC maar de keeper pareerde de bal. Ook in de duels was Gorecht sterker maar als Pieter Boers een speler van DVC een duwtje geeft maakt hij wat trammelant met woorden maar de scheidsrechter greep goed in en zei ik heb gefloten en niet meer zeuren, en doorgaan met voetballen. Kort na deze actie gaat de bal richting de keeper van DVC. De keeper wil de bal weg koppen maar Jeroen zet zijn voet er net tussen en met een lobje komt de bal in de voeten van Arjan en die kan hem dan zo in tikken,4-0.

Toch bleef Gorecht goed door voetballen en druk zetten zodat de tegenstander moeilijk aan de bal kan blijven. De aanval van Gorecht gaat via Jeroen en die geeft de bal voor,  Gert-Jan komt daar zwevend door de lucht aanvliegen en die kopt de bal snoeihard in het doel,5-0. Het was een doelpunt die vergeleken kon worden met Beb Bakhuys goal uit het verleden, zo mooi. Rust,ranja op het veld zodat we weer snel verder konden gaan. De tweede helft gaat weer beginnen en binnen tien minuten geeft Arjan een voorzet en daar weet Albert wel raad mee en kopt de bal in het doel,6-0. Ook bij één van de volgende aanvallen die via Peter wordt voorgegeven maar de keeper van DVC weet deze bal te pareren, het is geen feest bij elke aanval.

Kort na deze aanval is er een speler die denkt ik steek de hand maar eens uit en hij veroorzaakt een penalty. Deze penalty werd gegund aan Erik Takens die ook eens mag laten zien of hij kan scoren. Nou deze ouwe rot van Gorecht weet de bal nog altijd in het doel te scoren en daarmee komen we op 7-0 te staan. Even later gaat Jeroen alleen op de keeper af maar die was net iets slimmer dan Jeroen. Hij had ingeschat dat hij de bal zou afleggen richting Albert terwijl het hele doel leeg was en de inschatting was dus goed gedaan door de keeper van DVC. DVC komt nu ook nog een keer gevaarlijk opzetten maar Karel weet met armen en benen een redding te verrichten. Hierna volgt een corner en daaruit via een carambole, wordt hier uit gescoord, 7-1.

De volgende aanval is weer van Gorecht en Jorick geeft een voorzet waar Arjan net onder door duikt en voor de voeten krijgt en de bal inschiet, 8-1. Twee minuten later geeft Jeroen de bal op Arjan en die kopt de bal in het doel en is het 9-1. Helaas kunnen we de dubbele cijfers net niet halen maar wel een mooi resultaat. Na de wedstrijd in de kantine bekeken we de stand even en stond er Gorecht 6 - Corenos 4 9-1 en ook deze wedstrijd stond erop. Dus twee wedstrijden met 9-1 gewonnen? Nee foutje bij het invullen en de wedstrijdsecretaris moet deze fout ( helaas ) herstellen.

Gastspelers bedankt voor jullie inzet en misschien tot een volgende keer!

uw auteur en vliegende reporter,

Emiel Nuver

Gorecht6 20180515 006