Hedenmorgen was het al weer vroeg dag om de oud papier container te openen bij Gorecht. Hierna nog even wat diverse boodschappen gedaan voor de club en een lekker broodje ei en koffie genuttigd voordat ik er weer vandoor ging om later op de dag terug te komen om te voetballen.

Onze wedstrijd begon om 14.45 uur onder leiding van scheidsrechter Frans Schmidt op het Bosveld in het zonnetje die zijn warmte laat schijnen. De tegenstander is altijd lastig om tegen te voetballen en ze hebben een goede keeper op het doel staan. Deze keeper wist het ons in de vorige wedstrijden ook al lastig te maken door met katachtige reddingen zijn doel schoon te houden.Of dat nu ook weer gaat lukken lees je aan het eind van het verslag.

Bij de aftrap gingen beide partijen er gelijk tegen aan en kreeg Gorecht de eerste kans maar bij de tegenaanval van Dio, zorgden zij ook voor een gevaarlijke aanval waar Karel op werd getest om zijn doel schoon te houden. Na een aantal minuten spelen mist Paul de bal en gaat een speler van Dio ervan door en zoekt de achterlijn op geeft de bal voor waar een medespeler van Dio helemaal vrij staat en die kan de bal vrij inschieten, 0-1. Wat stonden we te stuntelen gezien vanaf de zijkant en blijkbaar dachten de meesten ze staan lager dan ons dus zullen we wel even winnen. Foute gedachten want onderschat je tegenstander nooit, ook als die lager  op de ranglijst staan. Toch kreeg Arjan kort hierna een kansje maar dit schot zwaaide af en ging dus naast. Zoals ik al voor waarschuwde komt Dio weer opzetten en de bal gaat rakelings voor het doel langs, want als iemand zijn teen uit had gestoken lag de bal alweer in het doel. Jeroen die probeerde het met een afstandsschot maar de keeper kon hem nog net wegtikken.  Nu was Dio weer opnieuw in de aanval en als je een speler niet aanpakt, denkt hij van laat ik maar eens schieten van afstand  en Karel zag iets voorbij  vliegen (langs zich heen) en dat was de bal die in het doel belandde, 0-2.

Toch bleven we aanvallen en Paul stuurt Arjan de diepte in en geeft de bal voor op Jeroen die de bal uit de lucht probeert op doel te schieten maar de keeper pareert de bal. Uit een corner van Arjan draait de bal in bij de eerste paal en daar tikt Erik de Groot de bal eenvoudig in het doel, 1-2. Toch is het nuttig dat Karel met zijn uitschuifbare benen en armen op het doel staat om de boel zo goed als het kan schoon te houden en ook nu weer zit zijn voet ertussen. Rust en warme thee!

In de tweede helft begon Gorecht goed aan de wedstrijd en met een schot van Jeroen op het doel belandde die op de bovenkant van de lat en ging hij helaas over. Toch kregen we enige tijd later weer een kans en zo gaan Jeroen en Matthijn een 1-2 tweetje aan en schiet Matthijn de bal hard in de touwen, 2-2. Toch gaat de wedstrijd gelijk op en moet Karel weer in actie komen om zijn doel schoon te houden. Ook kreeg Jeroen nog weer een kans maar weer staat hun keeper weer in de weg. Ook kreeg Rudy na een lange rush zijn geplaatste schot op het doel maar ook lag hij weer in de weg. Toch weet Dio nog en corner uit de aanval te slepen en bij het nemen van deze corner geven ze de bal voor en daar wordt de bal ingekopt , 2-3. Dit was onnodig geweest en zo verspeel je dure punten. Dan de derde helft maar goed gebruiken om het verlies weg te drinken en volgende keer maar weer ervoor gaan!

uw auteur en reporter,

Emiel Nuver