Vandaag  voor het paasweekend moesten we uit tegen Stedum 3 voetballen.

Het Grunneger laand moesten we op, de grunneger klei kloeten opzoeken waar het gras groen moet zijn om daar te voetballen. Na een toeristische route door het Groninger land , achter Herman aangereden te hebben, kwamen we op de plek van bestemming aan. Rik Raven stapte uit de auto en had al zijn woordje klaar omdat de auto dicht op de grens was geparkeerd met zo dik ben ik niet!

Op het eerste gezicht lag het veld er goed bij in het zonnetje. Het weer was zeer aangenaam t.o.v. twee week geleden in de kou.

Zoals was omschreven start de wedstrijd op tijd (12.15 uur), heerlijk in de zon en de nummer 2 ( Stedum) tegen nummer 3 (Gorecht) in de competitie. Bij aanvang was het wisselen van helft i.v.m. de zonnestand. Toch is het altijd lastig voetballen tegen Stedum want meestal staan ze vrij goed op het veld en dan doet leeftijd er niet toe. Het gaat na de aftrap gelijk op en Gorecht zet een gevaarlijke aanval op doordat Matthijn op komt stormen en een bal geeft op Lucky Rik Raven, die diep gestuurd wordt maar door de goed oplettende lange keeper van Stedum die goed uitkomt en Rik van het scoren weet af te houden. Ook Stedum moet je niet onderschatten en gaat achter iedere bal aan en zo ontstaat er bij de achterlijn van Gorecht veel gepruts. We krijgen de bal hier maar niet weg en door foute pass te geven belandt de bal makkelijk voor de voeten van een speler van Stedum en die kan de bal voor open doel zo intikken achter Karel, 1-0. Zeer domme foute en zoals je vroeger al had geleerd weg rammen zo'n bal, over de zijlijn ermee, zorgen dat je het gevaar weet te weren! Nou kop de veur en doorgaan met de wedstrijd maar Stedum was gezien de hele wedstrijd steeds een stapje sneller of gevaarlijker. Soms stonden we ernaar te kijken van zo die gaat over de achterlijn en daar was dan toch de speler van Stedum die hem blind voor weet te geven.

Gevaarlijke ballen weet Karel regelmatig te stoppen met zijn armen en voeten en toch kregen ze de bal niet in het doel. Ook het volgende afstandsschot van twintig meter spat op de doellat uiteen en via onderkant lat beland hij weer in het veld en word weggewerkt waardoor het gevaar is geweken. Bij de volgende aanval van Stedum komen ze in het doelgebied van Karel terecht en strompelen ze over elkaar benen en de scheidsrechter die is van mening dat Stedum een penalty toegekend krijgt. Stedum had dit slim uitgelokt en de bal ligt inmiddels op de stip. De aanloop word genomen en de bal beland achter Karel en zo staat het 2-0. We moesten boos zijn op onszelf omdat we regelmatig te laat waren met een ingreep om een aanval te stoppen. Even later  werd Rik tegen de grond gewerkt en Arjan eiste de vrije bal op en dacht de bal over de muur in de bovenhoek te schieten. De lange keeper van Stedum dacht daar anders over en plukte de bal uit de bovenhoek en hoefde daar bijna geen inzet voor te doen en dat zegt wel wat over de wedstrijd. Rust en theetijd!

De tweede helft begint weer en Gorecht krijgt in een situatie twee keer de kans om de bal in het doel te werken maar uiteindelijk gaat de bal hoog over. We stonden nu wat beter en hadden afspraken gemaakt die hun vruchten begonnen af te werpen. We weten hun aanvallen eerder te stoppen maar we worden te weinig gevaarlijk. Toch komt het volgende gevaar weer van Stedum en met een afstandsschot spat hij weer op de lat uit een en beland weer in het veld. Ook bij een volgende vrije trap van Stedum weten ze met een kromming om de muur heen nu de paal te raken. Blijkbaar hadden ze een weddenschap afgesproken wie de paal of de lat kon raken. Uiteindelijk blijft het in de tweede helft een 0-0 resultaat te halen en hebben we het goed gedaan! Op naar Gorecht en nog even naar zitten.

p/s Martin Klompmaker, Rik Raven, Robert Pot  bedankt voor jullie inzet.

Wisselen geldt voor iedereen in ons team en ook voor degene die dat vandaag niet wou!

uw auteur en reporter,

Emiel Nuver