Een mooie dag is aangebroken ten op zichte van vorige week met die ijzige koude wind. De gevoelstemperatuur ligt volgens mij wel 20 graden hoger en is het een lekker temperatuur om te voetballen.

Het puppievoetbal gaat vandaag ook weer los onder leiding van o.a. Jurgen Hazewinkel. Ook werd er voorbereiding getroffen op poffertjes te verkopen. Komende week is de jaarlijkse koekactie weer van de partij en nu maar hopen dat er weer veel koeken verkocht gaan worden.Wij moesten vandaag uit voetballen tegen Omlandia in Ten Boer wat altijd lastig is om tegen de club te spelen. Het bericht was ook binnen gekomen dat GEO zich had teruggetrokken uit de competitie, wat weer een andere stand in de competitie oplevert. Zo staan wij voor de wedstrijd gedeeld op koppositie en staat alles op zijn kop en zijn de wedstrijden aangepast in het schema. Aangekomen bij Omlandia bleek dat we dezelfde scheidsrechter (74 jaar jong en twee nieuwe knieën ) ons ging fluiten die vorige keer de wedstrijd eerder afblies (8 minuten ) omdat hij toen de bus zou missen. Nu maar hopen dat hij niet met de bus is gekomen! Bij het binnenkomen va de kleedkamer werd de boel eerst maar even door ons schoon gemaakt omdat de vorige bezoekers niet het fatsoen hadden om de boel netjes achter te laten. Nu had Rudy een flesje drinken de dop van losgedraaid en kwam de koolzuur vrij met als gevolg dat zijn mooie schoenen (bordeelsluipers) onder het kleverige drankje kwam te zitten en moest hij de vloer en zijn schoenen schoon maken.

De wedstrijd begon netjes om half één op het gras en met een lekkere temperatuur nam ik plaats in mijn dug-out en Anne als vlaggenist langs de kant. We gaan los en beide elftallen hebben er zin in en Omlandia staat volgens mij met een gewoon elftal op het veld en niet met spelers uit andere elftallen in het verleden. De bal gaat over de zijlijn en de grensrechter van Omlandia houdt de vlag naar beneden terwijl de bal de lijn volledig is gepasseerd. Iedereen van Gorecht bleef staan en de scheidsrechter werd erop geattendeerd dat de bal volledig de lijn was gepasseerd. Uiteindelijk gaf de grensrechter toe dat de bal over de lijn was geweest. Scheidsrechter: je moet wel vlaggen als hij over de lijn is geweest. Grensrechter Omlandia: dacht dat u dat wel gezien had (afstand ca. 40 meter ). Omlandia komt gevaarlijk over rechts op en Karel (met uitschuifbare armen en benen ) weet de bal te keren. Na de genomen corner door Omlandia levert het verder geen gevaar op.

Nadat het spel op en neer gaat weet Rudy de bal op het middenveld te veroveren. Hij speelt zijn tegenstander tussen de benen door en gaat zelf het op een lopen zetten en lost uiteindelijk nog een schot op het doel maar de keeper ligt in de weg. Een paar minuten later wordt Paul tegen de grond gewerkt maar de scheidsrechter laat door voetballen en fluit uiteindelijk. Paul staat op en de scheidsrechter geeft de bal terug aan Omlandia terwijl het een scheidsrechter bal had moeten zijn. Gelukkig hebben we uitschuifbare Karel op het doel staan die de inzet van Omlandia twee keer achter elkaar weet te pareren. Het doel is gelukkig nog schoon en zonder doelpunten gaat het gelijk op. Gorecht krijgt nu een corner toegewezen die word getrapt door Arjan en Paul kopt die net over vlak voor het doel. Nu komt Omlandia weer gevaarlijk op stomen en gelukkig weet onze uitschuifbare Karel met zijn vingertoppen de bal over het doel te tikken. Gorecht komt ook nu gevaarlijk opzetten ende bal wordt ingebracht en via wat tikwerk komt de bal via Arjan bij Gert-Jan( de man zonder muts nu) terecht en met een  nonchalante buitenkant voet weet hij de bal in de verre hoek te drukken, 0-1. Toch bleven wij na dit  doelpunt door voetballen en Albert stuurt Rudy diep die de bal voor geeft in de richting van Paul die al in de houding stond om met een omhaal te scoren maar daar dacht de speler van Omlandia anders ver en kopt de bal net voor Paul weg. Toch kregen we nog een grote kans op 2-0 voor de rust maar we maakten het niet af. Thee met suiker! Ideaal voor mensen met suikerziekte.

Bij het betreden van het veld werd er tegen Rudy gezegd: Ben jij gewisseld? De tweede helft begint en Omlandia komt sterk uit de startblokken maar Gorecht staat zijn mannetje.Na een paar minuten spelen verovert Matthijn de bal op het middenveld, stuurt Albert diep die de achterlijn opzoekt en dan de bal voor geeft waar Arjan de bal voor het intikken heeft, 0-2. Een opluchting met zo'n stand in de wedstrijd maar we zijn er nog niet. Omlandia blijft gevaarlijk druk zetten en met alle capriolen weten we de bal weg te werken bij ons doel. Bij een indraaiende corner van Omlandia stompt Karel de bal over het doel heen en levert de opvolgende corner ook niks voor hun op.  In het vervolg van de wedstrijd komt Erik de Groot laag koppend in op de bal maar de scheidsrechter floot niet voor het gevaar wat wij hier wel in zagen. Er werd door gevoetbald wat wrevel opleverde en de scheidsrechter stevig in verweer moest komen op het commentaar wat hierop geleverd werd van onze kant. Karel weet ook de volgende redding te overleven maar zijn shirt wordt steeds zwarter in plaats van groen. Gelukkig heeft Karel zelf de wastas en nu maar hopen op een stralende witte was de volgende keer. Toch konden we niet alles weerstaan en bij een volgende aanval kregen we de bal niet weg en Herman wou de bal over de achterlijn wegwerken maar brave Erik de Groot met zijn brede borst stond helaas in de weg en bracht de bal in de kruising achter Karel, 1-2. Kort na dit doelpunt kreeg Omlandia opnieuw een vrij bal toegewezen en werd de muur door Karel neergezet op 9.05 meter. Omlandia staat achter de bal,neemt zijn aanloop en krult de bal om de muur in de kruising, 2-2. Allebeide teams gaan de laatste fase in en willen winnen en Paul stormt al in de richting van hun doel maar word vanachter vastgepakt en naar het gras getrokken. Paul uitte zijn woede met een luid gebrul van onvrede over het veld heen maar de vrije bal levert geen gevaar op. Ook kreeg Gorecht nog kansen zoals Albert die de bal liggend nog op het doel weet te schieten maar ook deze werd gestopt door hun keeper. Even later kreeg Gorecht een vrije bal toegekend maar blijkbaar mag de muur nu op 6.05 staan en de scheidsrechter keurde dat goed onder protest van spelers van Gorecht. Na het volgende opstootje in het veld vond de scheidsrechter het genoeg en blies de wedstrijd 8 minuten voor tijd af. Moest zeker weer de bus halen!

p/s wie maken we de man of the match Rudy eerste helft en Anne tweede helft?

De was was wit en fris gewassen door Olga Nuver en netjes op nummer gelegd.

Karels wastas graag net zo wit en fris als door Olga is aangeleverd!

Rudy kan nu spelen zonder druk en levert hierdoor een geweldige prestatie en kan nu een week lang op de bank uitrusten en opladen!

Uw auteur en reporter

Emiel Nuver

 emielnuver
 

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop