Brrrr, het voelt koud aan, een frisse en een zeer harde wind waait over het veld, waar we straks op moeten voetballen.

‘s Morgens vond ik het al fris en dan moest er ook al gevoetbald worden om 9 uur s morgens. Voor de kinderen die deel namen aan de wedstrijd, wil het nog wel, maar de kids die op de bank zaten, daarvan zaten sommigen met de tranen in de ogen van de kou. Tja, dan vraag je je wel eens af, is dit toelaatbaar zo vroeg, waar de gevoelstemperatuur vrij laag is, en is dat verantwoord. Wie neemt dan zo'n besluit om niet te voetballen? Voor ons senioren (de Veteranen) moesten we gelukkig ‘s middags in de zon voetballen. Ook toen ik hier op de bank stil zat heb ik mij met diverse kleren ingepakt om niet koud te worden en die wind van me af te houden. Als je op het Westveld moest spelen zoals Gorecht 5 is het geen pretje daar in de dug-out te zitten vol in de wind en in de schaduw.

Zoals al gezegd voetbalden wij in de zon met een striemende wind en kou over het veld heen. De toss werd verloren en we moesten van helft speelveld verwisselen dat hield in voor ons, dat we met de wind in de rug gingen spelen. Volgens Bert Vos kon je beter eerst tegen de wind in spelen omdat je dan nog fit en de meeste kracht hebt om te verdedigen.
De wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter Martin de Bruijn. Om 15.00 precies werd er afgetrapt en begon de wedstrijd. De wedstrijd was in het begin in evenwichtig en ook beide partijen leiden regelmatig slordig balverlies. Na weer een aanval te hebben opgezet zag het er goed uit en word de bal van de rechterflank ingebracht en Erik de Groot schoot de bal in het doel. Helaas werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel volgens hun grensrechter maar volgens ons op de bank was het een twijfel geval en zo gingen we zonder al teveel protesteren door met voetballen. Ook kort hierna werd Karel Holen (keeper) getest maar dat stelde niet veel voor dat schotje. Toch kreeg De Fivel hierna een corner, dit was een afdraaiende bal en met een hard schot op Karel ging de bal naast.

De wedstrijd kwam gelukkig wat meer los en Jeroen geeft de bal voor waar Anne Freek net niet bij kon komen om hen in te tikken Ook na deze aanval kreeg Gorecht weer een kans maar ook deze werd niet benut. Op het middenveld krijgt Anne Freek de bal in zijn voeten gespeeld en met een zuivere steekpass op Jeroen weet dit op een fraaie manier de bal in het net te scoren, 1-0. Hé, hé eindelijk een doelpunt waar we naar smachten in deze wedstrijd en nu maar doorgaan. En door gaan we als een tijdje later Rudy via de rechterkant komt opzetten en de bal voor weet te brengen waar Matthijn de bal ontvangt en de bal in kopt en zo staat het,2-0. Nou denk je vaak zo door gaan en scoren en we zijn binnen maar zo dacht De Fivel er niet over. Door balverlies op het middenveld schakelt De Fivel snel om en via de linkerkant van hun zoeken zij de achterlijn op, geven de bal strak voor en word vervolgens hard van dichtbij ingekopt, 2-1. Rust en warme thee!

Na de rust gingen we weer verder en kreeg De Fivel al gelijk twee grote kansen om eventueel gelijk te komen en Gorecht moest even wakker worden blijkbaar. Na het wakker worden kreeg Anne Freek en grote kans maar die spatte uiteen op de lat. Hierna kregen we een corner en met een afzwaaiende bal schiet Anne Freek uit de tweede lijn hard in maar raakt nu de paal en voor de voeten van de man met de muts (Gert Jan) kan deze de bal rustig intikken, 3-1. Nu is het wel opletten dat we geen tegendoelpunt krijgen en blijven voetballen tegen de wind in. Zo krijg je wegdraaiende ballen gespeeld in het veld of een bal die hoog de lucht ingaat krijg je nog sneller weer terug en zo kan het zijn dat het wegwerken soms problemen met zich mee brengt. Gelukkig stonden de mensen in de achterhoede goed opgesteld die het gevaar zagen en oplosten, goed gedaan. Vroeg storen en zorgen dat zij de bal steeds naar achter rond speelden gaf ons lucht achterin. Dit leverde ook gevaar op dat wij hun doel ook regelmatig bestookten met schoten. Ook nu zette Gorecht weer een aanval op en met een schot van Jeroen raakte hij de paal. Met het afketsen van de bal op de paal kwam de bal voor de voeten van Albert te liggen en die wist het doel te vinden, 4-1. Toch had Anne Freek ook nog een grote kans met zijn afstandsschot maar de keeper van De Fivel wist met een goede duik de bal net naast te tikken. In het laatste deel van de wedstrijd bleef het op en neer aan het gaan wat nog regelmatig gevaarlijke kansen opleverden voor beide partijen. Karel moest nog verschillende reddingen doen om te zorgen dat de bal niet in zijn doel belandde. Toch konden we het niet voorkomen dat De Fivel nog een keer scoorde. Zij kwamen via de rechterkant open gaven de bal voor maar wij wisten de bal gedeeltelijk weg te werken en op het middenveld nam een speler van De Fivel de Bal aan en legde hem klaar voor zijn blijkbaar goede voet en vuurde die met volle kracht op Karel af, boven in de kruising, 4-2. Het was een zeer fraai doelpunt die er mocht wezen.
Tevens was dit ook de eindstanden op weg naar een heerlijke warme douche en een derde helft in de kantine.

PS1: Anne Frank bedankt voor het meespelen en je inzet.

PS2: Rudy; ik dacht wat gaat die bal toch snel op dit veld en het lijkt of de bal nog sneller gaat en ik nog sneller moet lopen, pfffff.

Uw auteur,
Emiel Nuver