Interbellum vereniging Heracles was na 4 maanden onze 2de tegenstander in de 9de wedstrijd van het seizoen.

Door: Arjan Sloot
Heracles? Uit Almelo? Juist, de Almelose vereniging was er de oorzaak van dat de naam werd veranderd in S.V. De Heracliden, de Eredivisieclub bestond al sinds 1903.
De Heracliden 3 (vanaf nu: DH3 anders is het zolang typen) is een jong team dat speelt met frisse inzet. Ze hebben wat moeite met scoren. Thuis wonnen we met 2-1 waarbij zij vele kansen kregen op de gelijkmaker.
Het kernteam van Gorecht 6 was vandaag aangevuld met Wim Alberts, Koen Mijnen, Erwin van Smeden en Olaf Sloot. Zeker Erik Takens werd wegens ziekte gemist, het complex van DH3 ligt naast het boemeltreintjes spoor en de 3x per uur kwam er een schattig treintje langs. Aan de andere kant, het zou Erik alleen maar afleiden. Net zoals onze oud-speler Niko Helder, die bij elk overvliegend vliegtuig in de lucht ging kijken. Niko is nu piloot, was niet voor niets dus.
Bij DH3 speelt een neef van Arjan: Victor Smid. Zowaar en heuse titanenstrijd slash family battle. In een 4-4-2 opstelling lieten wij DH3 rustig opbouwen via de wijd staande backs. Gelukkig lieten ze ons ook opbouwen, Paul en Herman centraal, Wim en Mathijn over de zijkanten. Na enkele speldenprikjes namen wij het initiatief over. Een aanval eindigde op rechts met een voorzet van Jeroen, Arjan kopte geplaatst in de verre hoek: 0-1. Even later een aanval over links, Arjan slingert de bal de 16 in en de attente Olaf rondde af: 0-2. Het bleek niet de eerste Sloot-Sloot-Shuffle te zijn. DH3 liet het er niet bij zitten en ging weer vol in de aanval. Wim werd onder druk gezet en kon de bal niet wegwerken uit onze 16, uiteindelijk bleek een van richting veranderd schot teveel voor keeper Karel: 1-2. DH3 putte extra moed uit de aansluitingstreffer en ging vol door. Even later bleek dat Gorecht het omschakelen goed beheerste. Koen veroverde de bal op het middenveld en gaf een splijtende pass op Jeroen. Hij kapte de keeper uit en het stond 1-3. DH3 liet nog steeds het koppie niet hangen en creƫerden kansen. Een corner werd niet goed verwerkt door Albert en eindigde op links (of rechts, uw schrijver stond op de middellijn) bij een DH3 speler en die ramde de bal richting 2-3.
Vlak voor rust kregen wij een corner, Arjan streepte de bal op het hoofd van Albert en hij kopte vlak voor het rustsignaal mooi raak: 2-4. Een goed moment voor ons. Vlak na rust weer een corner die een beetje zwabberde en bij de eerste paal terecht kwam, de keeper deed een Menzootje en het stond 2-5. Toen was het wel gebeurd met de strijd van DH3. Ze bleven wij het wel proberen maar Gorecht was veel gevaarlijker. Doelpunten van Koen en Jeroen leidden tot 2-6 en 2-7 en het slootakkoord was voor de beide Slootjes en nu omgekeerd: 2-8. Een mooi resultaat, Heraclieden oet is nait meer wat 't west is.
2018 03 10 G6 DH3 Victor Smid en Arjan Sloot