Na de nachtvorst van afgelopen nacht was het s’ morgens koud op het complex en lagen de kunstgrasvelden er strak maar wit uitgeslagen erbij.

Al vroeg werd er weer gevoetbald en het was lekker aangenaam in de kantine. Lekker een kop koffie nemen en even op temperatuur komen en de vlaggen even ophangen met de gastheer. Toen even op het schema gekeken hoe laat we moesten spelen en op welk veld. Nou dat was best laat om

15.30 uur en op het Westveld waar laat in de middag het bepaald niet warm is als je op de bank zit. Koud, met veel kleren aan kon je dan koukleumen op de bank. Waar blijft die verwarming als je hier moet zitten.

We moesten ons in de kantine melden en met de melding dat het derde eruit licht gaf mij ook wel inzicht dat ik vandaag het verslag van de bank ga schrijven en dat iemand uit het derde wel mijn plaats in mag nemen.

Nadat iedereen  aangekleed en ingelopen was kon de wedstrijd beginnen.

Vanaf de bank waren de eerste minuten saai, want het ging ruime tijd gelijk op. Na ca. tien minuten spelen werd er door NEC Delfzijl van afstand geschoten op keeper Karel Holen en werd de paal geraakt. De bal stuiterde het veld weer in en tot een corner gewerkt. Dit leverde gelukkig niks op en kon Gorecht de aanval inzetten maar uiteindelijk kwamen we niet verder dan een schotje op doel door Arjan. Kort hiernaar krijgt Arjan de bal voor zijn voeten en zet het op een lopen maar met een flinke duw in de rug gaat Arjan plat in het strafschopgebied. Helaas gaat onze scheidsrechter Frans Schmidt hier niet in mee en laat het tot verbazing doorspelen. Of je geeft een penalty of geel voor een schwalbe wat het totaal niet was.

Na het balverlies op het middenveld krijgt NEC Delfzijl een corner. Zij trappen de bal voor en bij de twee paal staat er iemand van hun vrij en knikt door de knieën om de bal vrij in te koppen en zo staat Gorecht 6 met 0-1 achter. Dit was niet nodig geweest maar ook in de wedstrijd tot nu toe weten zij elkaar te vinden en zijn ze ons steeds een stapje voor.

Na hun voorsprong blijft NEC Delfzijl aanvallen en kregen ze weer een kans. Nu bleef Gorecht niet kansloos want Rik Raven kreeg de bal in de voeten en ging op de keeper af maar deze lag in de weg en kans was verkeken. Eén minuut later geeft Arjan de bal af op Rik en met een schot op doel kets ie op de bovenkant lat over. Na deze aanval van Gorecht komt NEC Delfzijl opzetten en met een knal op Karel weet deze de bal weg te stompen naar de zijkant waardoor het gevaar is geweken. Na iets meer dan een half uur spelen krijgt Gorecht een corner. Deze word genomen en land bij de tweede paal maar hij schiet iets door en komt voor de voeten van Paul uit, die met een verwoestend schot uithaalt en daarmee de 1-1 in het doel schiet. Nu kregen we een periode waar we aan elkaar gewaagt zijn, maar na zo'n tien minuten later krijgt NEC Delfzijl een grote kans voor open doen maar de kunst om hem naast te schieten is vele malen moeilijker dan erin. Rust en thee waardig!

Na de rust kreeg NEC Delfzijl de bal en gaven ze deze voor bij de tweede paal maar de bal werd hoog over getikt. Kort hierna kwam er weer een schot op Karel maar die wist de bal te pareren. Toch bleef Gorecht niet achter en geeft Gert-Jan de bal voor. Martin neemt de bal aan en denkt dan net even teveel naar om net niet te kunnen schieten op het doel.

Waren we weer heel dichtbij met een doelpunt maar helaas. De corner die die door ons werd genomen word weggewerkt door NEC Delfzijl en met een uitbraak over het hele veld heen geven ze de bal voor en via het lichaam van Erik Takens kwam de bal voor een speler van een speler van NEC Delfzijl en die kan de bal inschieten in het doel waar Karel niks tegen in te brengen had, 1-2.

Na het doelpunt neemt NEC Delfzijl weer de overhand en gelukkig wist Erik Takens de inzet van hun te blokkeren want anders was het misschien weer raak geweest. En als keeper weet je ook dat je de bal na 6 seconden weer het veld in moet brengen maar de keeper van NEC Delfzijl dacht daar anders over. Gelukkig had de scheidsrechter daar ook zijn eigen gedachtes over en diende een vrije trap aan Gorecht toe wegens tijd rekken. Helaas werd de bal ver naast getrapt en gaan we de laatste minuten in van deze wedstrijd. Toch kregen we nog kansen en zo ook Arjan die de bal voor geeft waar Rik tegen aan met lopen om hem in te tikken maar helaas word gemist en zo gaat NEC Delfzijl als winnaar van het veld. We hadden hier niet van hoeven te verliezen maar toch gebeurd en dan gaan we de derde helft in de kantine voorzetten.

PS1: Paul; als je vrouw met aanhang langskomt hoef je niet de bosjes in te vluchten

PS2: Paul; gelukkig hebben ze toch de aandacht gekregen waar ze op hoopten, top!

PS3: Sommigen viel het op dat de nr 2 van NEC Delfzijl wat glazig uit zijn ogen keek.

PS4: Volgende week beter en waarschijnlijk weer op kunstgras,

Uw auteur,