Na 3 weken weer de (plastieken) wei in, na een soort mini herfststop.

Door Arjan Sloot

Dan mis je gelijk enkele spelers met welluidende namen als Gert, Joris, Paul, Mathijn, Herman, Emiel. Gelukkig komt aanvulling uit werkelijk alle hoeken van de club met welluidende namen als Jaap, Harm, Mark, Michel, Rein, Pandu.

Omlandia was vorig seizoen angstgegner, liefst 4 keer verloren van het 4de (kampioen) en het 5de. Sterker: de laatste overwinning op Omlandia kunnen wij ons niet herinneren. Ook bij de Tenboersters was het spelers schrapen, ondanks dat hun 2e, 3de en 4de vrij waren.

Geblesseerde leider Herman zet alvast de lijnen uit met een 4-4-2 opstelling. Eerst aftasten wat voor vlees we in de kuip hebben. Omlandia speelt ook 4-4-2 en is het eerste deel van de wedstrijd de betere ploeg. We hebben zelfs een toeschouwer: een lange vent die zegt dat hij voor Omlandia is. Het blijkt het grote broertje van Erik de Groot te zijn, de grapjas. In de wedstrijd neemt Pandu al snel de rol van spil op zich. Hij bedient Jeroen met lange diepe ballen, waarna Jeroen in zijn eentje tegenover een overmacht staat. Met een gemiddelde 40+ leeftijd is aansluiting natuurlijk een dingetje. We kunnen maar moeilijk druk zetten en Omlandia is steeds gevaarlijk. Het duurt niet lang of een Omlandiaanse aanval laat keeper Karel kansloos: 0-1. Stap voor stap veranderen wij onze speelwijze naar zorgvuldig opbouwen en voorzetten van de zijkant. Uit een van de aanvallen over rechts geeft Jeroen strak voor. De bal gaat langs iedereen maar komt van links weer terug op het hoofd van Erik de Groot. De keeper kan nog redding brengen maar Gertjan schiet van recht voor de goal. De aanvoerder van Omlandia kan de bal alleen met de hand tegenhouden: strafschop. De scheidsrechter houdt de kaarten op zak, geen triple punishment, zelfs geen double. Arjan maakt de penalty wel: 1-1 en rust.

In het eerste kwartier na rust zetten we de wedstrijd naar onze hand. Eerst kopt Harm de 2-1 uit een voorzet van links, daarna schiet Gertjan de bal beheerst vanaf rand 16 in de linkerhoek: 3-1. Gorecht zet door met vele aanvallen over links en rechts of door het midden. Een aanval over rechts belandt voor Jeroens voeten die Arjan aanspeelt. Arjan staat op rand doelgebied met zijn rug naar het doel. De bal stuit een beetje op bij het aannemen en hij bedenkt zich niet: een hakje richting linkerbenedenhoek (als Arjan zich zou hebben omgedraaid: rechterbenedenhoek) en het staat 4-1. Herman wisselt Arjan meteen voor Anne. Omlandia is ondertussen op de omschakeling gaan spelen. De verdediging staat steeds goed en laat geen steken vallen. Behalve als Gertjan denkt dat hij een snelle Omlandiaer weg kan duwen: strafschop en 4-2. Omlandia krijgt een beetje hoop en zet een laatste offensief in. Het veld wordt heel lang en er is heel veel ruimte tussen de linies. Een mooie open wedstrijd. Arjan (weer ingevallen voor Jeroen) krijgt de bal diep op rechts van Pandu en dribbelt richting 16. Daar staat Harm om te kaatsen en hij geeft hem rechts in de 16 terug waarna Arjan in de korte hoek raak schiet: 5-2. Ondertussen wordt het al schemerig en Omlandia vraagt aan de scheidsrechter om af te fluiten. We vinden het allemaal wel mooi en Gorecht verstevigt de derde plaats in de competitie met 16 punten uit 7 wedstrijden.

Volgende week uit tegen vv Winsum, de ongeslagen koploper en vorig seizoen 2x kansloos van verloren. Na deze wedstrijd weet je het nooit!