Onze 5de wedstrijd speelden we uit tegen De Fivel 3.

Door Arjan Sloot

De afgelopen seizoenen speelden we telkens tegen deze sympathieke club uit Zeerijp, aan de oeverwallen van de Fivelboezem. Altijd spannend of we het Riepster licht kunnen waarnemen. De club staat bekend om de stadionklok, die ook als kerkklok dient. Op Wikipedia is zeer veel informatie over de geschiedenis van het dorp te vinden. Ongetwijfeld heeft historicus en speler van De Fivel 3, Beno Hofman, hier een steentje aan bijgedragen.

De weervoorspelling: toenemende wind en later regen. Onderweg bedachten we al om eerst met de wind tegen te voetballen, zodat we ze in de tweede helft omver zouden lopen. We hadden vandaag versterking van Michel, Martin en Christiaan dus dat omver lopen moest wel lukken.

We startten dus met de wind tegen. Erik Takens won de toss, later vertelde onze keeper annex scheidsrechter dat er officieel bij winnen van de toss niet meer gekozen wordt voor de veldkant maar alleen voor wel/niet aftrap. Uitgezonderd betaald voetbal. Tip: zorg dat je als eerste team op het veld staat voor de warming up (soort van op ons niveau), dan heb je de keuze in de hand.

De Fivel bouwde op door het middenveld over te slaan met lange ballen op de zijkant, waarna het middenveld aansluit. Als we de bal veroverden stonden we gelijk onder druk. Uit een van die situaties werd de druk zo hoog dat Erik Takens de bal in eigen doel kopte. We herpakten ons en speelden iets meer kort waardoor de wind geen vat op de bal kreeg. Erik de Groot vond Arjan op rechts, die gaf met links tegen de wind in voor en de bal bleef lekker hangen. Jeroen had alle tijd om te timen en schoot prachtig in: 1-1. De wedstrijd ging gelijk op en er waren opvallend weinig kansen in de eerste helft.

In de rust bereidden we ons voor op het omver lopen. Michel wist het zeker: het wordt 4-1! Hij bedoelt natuurlijk 1-4. Herman gaf aan dat hij dan een pitcher geeft. Op de vraag: wat gebeurt er dan als het 1-5 wordt, kwam geen duidelijk antwoord. We bespraken ook de puntentelling die Herman beheert met de vraag hoe een eigen doelpunt te waarderen. Geen duidelijk antwoord.

De tweede helft speelden we met meer power en De Fivel kwam nauwelijks nog bij ons doel. Helaas ging er wel wat fout, ballen diep met de wind mee en die belandden steevast in de kwelder. Gelukkig hebben ze bij De Fivel een lange ballen-uit-het-water-opraper. Wij creëerden enkele kansen maar niet goed genoeg. Dichtstbij was Arjan met een vrije trap over de muur: de keeper kon de bal net wegtikken met een mooie save.

Al met al een terechte uitslag waar Gorecht het minst tevreden mee is. We staan 4de met 10 uit 5, een seizoenstart waar we verder mee kunnen.

Op de toeristische terugweg nog even de verhoging van de pensioenleeftijd besproken. Erik Takens moet tot zijn 68ste doorwerken aan onderhoud van het spoorwegnet en vindt dat maar niks. ‘Word je dan met een busje opgehaald om naar je werk te gaan?’ vroeg hij aan niemand in het bijzonder. Hij kreeg als antwoord dat hij dan de hele dag met treintjes mag spelen en ’s avonds teruggebracht wordt.

Volgende week thuis tegen De Heracliden 3, om 15:30 uur. Heracliden oet is altied lastig, hoe zou de thuiswedstrijd zijn?