De wedstrijd begint om 15.30 uur en na een minuut stilte, voor herinnering van Jaap Wiersma, begint de wedstrijd.

Afgelopen weekend was de 4 mijl er weer en ook deden er weer Gorechters mee in deze loop. Dat het dit keer mis ging tijdens de 4mijl, had niemand van tevoren kunnen voorzien. In de berichtgeving die ik ontving waarin stond dat er twee Gorechters onwel waren geworden en dat het nog onbekend was hoe ze eraan toe waren. Helaas werd later bekend dat het om Jaap Wiersma ging en Ronald Zuidema. Het bericht dat er een 75 jarige man was overleden tijdens de 4 mijl kwam voor mij als een schok binnen en ook bij vele anderen. Toen wist ik dat het om Jaap Wiersma ging en inmiddels was Ronald afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij nu nog verblijft volgens mijn informatie. Naar omstandighedenn gaat het goed met hem. Hierbij wensen wij de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd!

Op de club was Jaap vandaag het gesprek van de dag en wij moesten laat voetballen tegen Stedum. Het veld waar we op moesten spelen was het Westveld en de tegenstander informeerde naar waar we op gingen spelen: kunstgras dus. Het was in ieder geval nog mooi weer om te voetballen en onze scheidsrechter is Frans Schmidt.
De wedstrijd begint om 15.30 uur en na de minuut stilte, begint de wedstrijd. Het eerste schotje kwam van Stedum op Karel die hem weet te stoppen. Kort hierna komt Gorecht met een aanval en Jeroen geeft de bal voor en de afgevallen bal komt in Arjan zijn voeten en op het moment van het schieten word het schot gesmoord. Op dit moment waren we aan elkaar gewaagd maar dor het balverlies op het middenveld komt Erik Takens in de problemen waardoor de rugdekking slecht is en een speler volledig vrij staat bij de twee paal die de bal zo kan inschieten: 0-1. Door deze fout op het middenveld hopen we dat we de volgende keer dit niet weer doen. Stedum komt weer met een aanval en de bal word weer op de kant van Joris gespeeld waar een speler van Stedum helemaal vrij staat. Die geeft de bal hard en laag voor en ze lopen de bal zo in het doel, 0-2. Weer staan we de bal niet goed te dekken en geven teveel vrije ruimte omdat we niet op de juiste plekken aanwezig zijn. Nu heb ik ook begrepen dat in dit team van Stedum veel oud eerste spelers in zitten en het tikwerk ze makkelijk afgaat doordat ze vele jaren met elkaar op hoog niveau hebt gespeeld. Eigenlijk onbegrijpelijk dat ze hier zijn ingedeeld op dit niveau. Toch bleef Gorecht het proberen maar het schot ging ver naast en een andere voorzet werd bijna door een speler van Stedum in eigen doel gewerkt maar de keeper wist de bal met de hand nog net naast te tikken.
Kort hierna stuurde Joris een bal op Albert die de achterlijn opzocht en dacht "Ik geef een voorzet" maar boven zijn eigen verwachting, uit een onmogelijke hoek daalt de bal over de kleine keeper heen in één keer in het doel,1-2. Ook onze eigen keeper (die nu geblesseerd is) is ongeveer van gelijke grootte als de keeper van Stedum en is het ook is het weleens overkomen dat hij net onder de bal door tikt. Misschien een idee om een schoen te nemen met hoge hakken, sta je wat hoger op.
Rust. De thee is wat "helder" van kleur.
De tweede helft begint en we staan koud op het veld en een speler van Stedum ontvangt de bal en haalt verwoestend uit en trapt de bal van zo'n 30 meter in de bovenhoek,1-3. We konden er alleen maar naar kijken en de kop ging wat hangen maar we moesten nog zo'n 40 minuten voetballen en proberen het beste ervan te maken. Inmiddels waren we weer bij de les maar kregen geen vat op de wedstrijd. Het was een tijd van tegen houden en niet laten scoren. Dat lukte ons aardig maar toch wist Stedum weer op doel te schieten en deze belandde op onderkant lat en de bal stuitte het veld weer in. Hier stonden wij aan de grond genageld en bij een twee poging van Stedum lagen Karel zijn benen in de weg maar in de rebound vloog de bal er als nog in, 1-4.
Ach nou kan het toch niet erger worden en dat kan maar beter denken dan het uitspreken. Erik Takens gaat achter een speler van Stedum aan en struikelt over zijn eigen voeten en neemt in zijn val de speler van Stedum mee die niet begrijpt waarom hij tegen de vlakte wordt gewerkt. Er wordt uitleg gegeven en een penalty en daar staan we dan met goede bedoelingen. Stedum zijn speler neemt zijn aanloop en scoort beheerst de 1-5. Ach je bent verdediger en soms geef je de bal diep maar nu dacht Erik die bal is van mij maar een speler van Stedum dacht daar anders over en torpedeerde Erik met zijn geschatte 120 kg+, onze Erik tegen de vlakte die op zoek is naar verse lucht in zijn longen. Auw, dat kwam hard aan, zet mij maar wissel want ik wil eerst even bijkomen! Hierna kreeg Stedum een vrije bal maar Karel weet de bal te pareren. Nu komt Stedum opzetten met een volgende aanval die een speler diep stuurt waar wij weer geen antwoordt op hebben. Hij geeft de bal breed en een andere speler van Stedum loopt zo tegen de bal aan en zo licht hij weer in ons doel,1-6. Na deze goal snakken wij naar het einde van de wedstrijd maar uiteindelijk blaast de scheidsrechter drie minuten te vroeg af want hij heeft zin in een biertje. In de kantine deze nederlaag toch even wegspoelen met bier en frisdrank.
Volgende wedstrijd is 28 oktober uit tegen De Fivel 3.
Jan-Raymon bedankt voor het meespelen.

Uw vliegende reporter,

Emiel Nuver