Afgelopen zaterdag 25 mei speelden onze meiden van vv Gorecht MO13-2 alweer de laatste wedstrijd van het voorjaarsseizoen, en sloten deze na het laatste fluitsignaal van scheids Martin Schipper af met een gelijkspel (1-1). Een prima prestatie en resultaat gezien een loodzwaar voetbalseizoen 2018/2019.

Door: Erwin Brink (leider MO13-2)

Hoe het nieuwe voetbalseizoen begon.

Na de zomervakantie van 2018 en een paar trainingen werd de MO13 opgesplitst in een elftal (selectieteam MO13-1), en een 8-tal de MO13-2. Met een compleet nieuw team, 3 meiden uit de MO11, 3 meiden uit de MO13-3, en 4 nieuwe meiden begon MO13-2 de wedstrijdreeks. Het team bestond uit Sascha, Lieke, Kyra, Anie-Kristie, Fardau, Nine, Sara, Lotte, Marjolein en Roxanne (en Nathalie als trainend lid, die ook een aantal wedstrijden heeft gespeeld).

Najaarsseizoen
De eerste wedstrijd begon voor de beker, thuis tegen Glimmen die met 1-18 werd verloren, maar het eerste doelpunt was een feit, en werd met grote vreugde gevierd. De heenwedstrijd in Glimmen werd met 9-0 verloren, waardoor onze meiden uitgeschakeld waren in de beker.
De eerste competitiewedstrijd in september was thuis tegen Gomos, en begon onwennig. De gasten gingen uiteindelijk met dubbele cijfers (0-17) en 3 punten in de tas weer terug naar Norg.
Ergens halverwege de competitie in november uit tegen SJOV Oostenburg werd het eerste competitiedoelpunt door onze meiden gescoord, uiteraard waren de meiden daar heel erg blij mee. In deze wedstrijd deed onze nieuwste speelster Ghislaine voor het eerst mee.
MO13 2 190531 2 Gomos uit 1 december 2018
Thuis tegen FC Grootegast was een spannende wedstrijd, waar het grootste gedeelte op de helft van de tegenstander werd gespeeld, en vele kansen gecreëerd werden. Hier gold helaas de voetbaluitspraak “als je zelf niet scoort...”: waar de 3 punten zeer verdiend zouden zijn geweest, sloegen de gasten in het laatste kwart toe (0-1), vlak daarna floot de scheidsrechter af. Een flinke domper!
Na veel verloren wedstrijden, en waar de meiden wel steeds beter gingen voetballen, maar de tegenstanders toch allemaal een maat(je) te groot waren, werd op zaterdag 15 december de laatste wedstrijd van de najaarsreeks gespeeld. Waar onze meiden na afloop richting kleedkamer liepen, daar vierde MO13-1 van gastclub VIOD uit het verre Friesland feest op het veld omdat ze een paar wedstrijden eerder al kampioen waren geworden. In de vrieskou en onder het toeziend oog van veel thuissupporters werden onze meiden die het heel erg moeilijk hadden, bijna de hele wedstrijd op eigen helft teruggedrongen. Nadat het duidelijk was dat er geen houden meer aan was, is er besloten met het hele team aan te gaan vallen, daardoor ontstonden toch nog wat kansen bij het vijandelijke doel. Uiteindelijk won de thuisclub de wedstrijd met dubbele cijfers (20-0) en sloot MO13-2 de najaarscompetitie in “stijl” af.
Ondanks dat de meiden vaak de doelpunten om de oren vlogen, stapten de meesten na de wedstrijd meestal vrolijk van het veld af. Met de balans van 3 doelpunten voor en 148 tegen, spraken de cijfers boekdelen. Gekscherend zeiden de meiden weleens “wij zijn Kampioen in verliezen en doelpunten tegen krijgen”... Maar aan strijd en inzet heeft het zeker niet gelegen. Doelpuntenmakers waren Lieke, Roxanne en Sascha. Van andere teams hebben we waar nodig Marieke, Roos en Iris geleend.
MO13 2 190531 3 VIOD uit 15 december 2018

Voorjaarsseizoen
Voor het nieuwe seizoen in 2019, de voorjaarscompetitie hadden we er het volste vertrouwen in dat de stijgende lijn die de laatste weken was ingezet door zou worden gezet. Marjolein was inmiddels gestopt met voetballen, en Dania kwam er bij en completeerde het team weer.
Begin februari stond de eerste wedstrijd uit tegen nieuwkomer Tynaarlo op het programma. Deze wedstrijd werd net met dubbele cijfers verloren, maar er kon wel direct een doelpunt voor ons team in de boeken worden bijgeschreven.
Op 2 maart werd het thuis een ware thriller tegen VV Stanfries. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd, en kregen beide genoeg kansen voor de goals. Uiteindelijk bleef de uitslag waar deze ook mee was begonnen (0-0). Groot feest, want het eerste punt ooit was een feit!
Tegen het einde van de competitie stond het team beter, en ging het steeds beter draaien. De laatste 4 wedstrijden waren spannende, en vaak trokken we (ondanks dat we soms meer verdienden) aan het kortste eind. Wel werden de laatste wedstrijden scorend afgesloten. Uit tegen ACV in Assen was de vreugde groot toen we op een gegeven moment zelfs met 0-3 voor stonden, dit werd vlak voor rust 2-3. En in het laatste kwart werd het helaas 8-4 voor de gasten, maar was er wel 4 keer gescoord (hierdoor werd het aantal doelpunten in een keer verdrievoudigd!).
De allerlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie thuis op het Tunnelveld in een heerlijk zonnetje werd de 1-0 gescoord tegen LTC uit Assen. Waar de meiden verzuimden een aantal kansen te verzilveren, of de keepster in de weg stond, sloegen wederom de gasten in het laatste kwart toe (1-1). Dit was ook de einduitslag, waardoor het tweede punt aan het totaal van de ranglijst kon worden bijgeschreven.
Al met al was het een bijzonder voetbalseizoen, sportief gezien met vele “downs”, maar toch een positief gevoel, waar veel geleerd is, en elke keer weer de ruggen werden gerecht met de juiste instelling voor de volgende wedstrijd op het programma.
MO13 2 190531 4 LTC thuis 25 mei 2019
De meiden bleven elke wedstrijd knokken, volop strijden en er voor gaan, keer op keer. En dat is positief. Ze hebben zich zichtbaar ontwikkeld, en werd er steeds beter gespeeld. Resultaat: minder doelpunten tegen, meer doelpunten voor, en 2 punten gehaald.
Daar mogen jullie best trots op zijn, een dikke pluim. Top gedaan meiden!
Doelpuntenmakers waren Nine, Anie-Kristie, Lotte en Dania. Van andere teams hebben we waar nodig Khoshi, Roos, Anniek, Sophie, Michelle geleend.
Trainsters Marleen, Lara, leidster Diana, (Rolf, Johan en Jos voor de extra hulp bij de warming –up en coaching), supporters en de “harde kern” (ik hoop dat ik niemand vergeten ben), allemaal bedankt!

MO13 2 190531 1 Teamfoto MO13 2
Voor de meiden die volgend jaar blijven voetballen, heel veel plezier en succes bij jullie nieuwe teams.
Wat nog rest is een toernooi op 8 juni bij buurman/vrouw vv Glimmen.

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop