Zaterdag 9 september 2017, Gorecht MO11-1 - HS' 88: 4-2

Ons jongste meidenteam (momenteel bestaande uit: Marieke, Lieke, Kyra, Amber, Annecato, Roos, Lotte, Nina, Ricky en Saartje) speelde op 9 september hun eerste wedstrijd van het seizoen, de heenwedstrijd in de eerste bekerronde thuis tegen HS’88. Het werd een leuke, spannende wedstrijd om naar te kijken met kansen over en weer.

De ‘paarshemden’ kwamen op 0-1 maar al snel trok Gorecht de stand weer gelijk. Vanaf dat moment zag je het vertrouwen toenemen bij onze meiden die de duels met overtuiging aangingen. HS’88 raakte de paal waarna even later via een fraaie lob Gorecht op voorsprong kwam. Leuk om dan het plezier te zien en na het rustsignaal vervolgens de glimlach op de gezichten van de meiden, want wat hadden veel meiden vorig jaar een lastig seizoen gehad doordat ze in beide reeksen duidelijk te zwaar waren ingedeeld en vrijwel altijd tegen oudere en grotere meiden moesten spelen.

De tweede helft begon Gorecht sterk en na enkele goede kansen was de 3-1 dan ook een logisch gevolg. HS gaf echter zeker niet op, veel mogelijkheden kregen ze op zich niet meer maar kwamen ze er een paar keer wel gevaarlijk door. Enigszins ongelukkig werd 3-2 en leek de spanning weer terug. Maar na een mooie aanval werd resoluut de 4-2 binnengeschoten.

Een prima start voor het team, na zo’n pittig vorig seizoen (waarin iedereen wel geweldig heeft doorgezet) is dit in ieder geval alvast een mooie opsteker voor de brigade van Marleen en Olaf. De doelpunten werden vandaag gemaakt door Marieke (3) en Lieke, zeker niet onvermeld mag blijven dat de keepsters Amber en Annecato meerdere uitstekende reddingen hebben verricht. Compliment aan de speelsters en de begeleiding,
a.s. zaterdag de terugwedstrijd in Hoogezand.

Martin Woltman
martinwoltman