Afgelopen zaterdag 12 april speelde ons MD1-Elftal de halve finale van de beker,

waarin we gekoppeld waren aan VV Heerenveen MD1.  Sportpark Skoatterwâld (de officiële thuisbasis van het vrouwen-eredivisieteam van Heerenveen en uiteraard ook het trainingscomplex van Marco van Basten en de zijnen) was natuurlijk een fraaie locatie om de halve bekerfinale te spelen, onder de rook van het Abe Lenstra-stadion. Bij aankomst kwam de organisatie echter nogal knullig op ons over; zo was er geen officiële ontvangst in de bestuurskamer en was de scheidsrechter te laat (en een passencontrole werd niet gedaan). Daarnaast bleken de Friezen nog niet gewend aan het digitale wedstrijdformulier. Echt storend was echter dat er drie elftallen in één kleedkamer waren ingepland en daar op dezelfde tijdstippen moesten zijn, dit kan natuurlijk niet als één van de teams de halve bekerfinale speelt.  Wij hadden wel een Gorecht-vaantje meegebracht zoals het eigenlijk hoort tijdens dergelijke wedstrijden.  Met de support zat het vandaag weer goed, bijna alle ouders waren vanuit Haren en omgeving aangereisd om ons aan te moedigen. Dit is trouwens tijdens veel wedstrijden dit seizoen het geval. Top!

We zetten ons schrap voor een pittige wedstrijd tegen het vooraf toch sterk geachte Heerenveen. Maar eigenlijk vanaf de aftrap bleken de zwart-witten duidelijk een maatje te groot voor de ‘blauw-witte-pompebleden’ en was de wedstrijd feitelijk al binnen een kwartier beslist.  In de 4e minuut opende Francisca de score, we bouwden de score vervolgens gestaag uit naar een ruststand van 0-6. De meiden speelden heel geconcentreerd en zorgvuldig. Er waren niet alleen diverse fraaie treffers maar we zagen zeker ook mooie assists en combinaties, echt mooi om te zien. En wat zit er dan toch veel talent en spelplezier in deze groep (maar dat wisten we uiteraard al).

In de 2e helft wisselden we wat vaker door en werd er geschoven met posities, ook om enkele meiden wat rust te geven i.v.m. soms lichte blessures. We scoorden nog driemaal, maakte Heerenveen toch ook nog een goal en behaalden we bijna nog de dubbele cijfers vlak voor tijd maar het gerichte schot van Emma belandde op de lat.

Een eindstand van 1-9 dus maar liefst, een uitslag die je in een halve bekerfinale niet verwacht. De meiden hebben het absoluut verdiend om in de finale te spelen, deze vindt op zaterdag 31 mei plaats op Sportpark Esserberg dus dan hopen we op veel supporters uit Haren.

Romy, Jonne (helaas beiden nog geblesseerd maar moedigden het team flink aan), Maaike, Esmee, Julia H., Julia J., Esther (maakte in de winter de overstap van 2e klasse DM-Zevental naar 1e klasse DM-Elftal, haalt nu de bekerfinale én speelt nu 1e klasse MC-Elftal!), Iris, Nina, Merel, Sharon, Sanne, Francisca, Carla, Emma en Mieke: knap gedaan!

Fotoverslag:

There is no image or category is unpublished or not authorized

Martin Woltman