Na in de achtste finale in een boeiende wedstrijd Tynaarlo te hebben verslagen,

werden we in de kwartfinale gekoppeld aan het meiden-D-Elftal van SC Stiens. Wederom lootten we een thuisduel, wat dat betreft zit het ons tot nu toe mee. Net als Gorecht is Stiens een vereniging waar het meiden- en vrouwenvoetbal populair is.

We verwachtten op 29/03 vooraf een pittige wedstrijd tegen de sterke Friezinnen maar gezien het vooraf (door Martin ter Haar) vergelijken van uitslagen van competitie- en bekerduels wisten we, voor zover je daar uiteraard waarde aan kunt hechten, dat het bereiken van de halve finale zeker mogelijk kon zijn.

De eerste vijf minuten begon Stiens wat scherper en overtuigender dan wij. Maar bij de eerste de beste aanval van onze kant was het meteen raak: Francisca brak door en rondde heel beheerst af, 1-0 in de zevende minuut. Vervolgens ging de eerste helft redelijk gelijk op, maar waren de beste kansen duidelijk voor ons; Francisca had de 2-0 kunnen maken maar twijfelde, de sterk spelende Esmee raakte de lat en Stiens maakte hands op 'randje zestien' waarmee zij ontsnapten aan een strafschop. Helaas moest Julia H. de eerste helft uitvallen na een harde botsing in het doelgebied waar zij een knie onderin haar ribben kreeg. Ze speelde vandaag voor het eerst in de spits en het is heel knap dat ze zich altijd zo flexibel opstelt, gelukkig kon ze de tweede helft wel weer invallen als rechtsachter. Merijn (van D1-Jongens) nam haar plaats in. Ruststand 1-0.

Al na 4 minuten in de 2e helft stond de 2-0 op het scorebord door Merijn die dit seizoen voor het eerste met ons meespeelde, een sterke en uitstekende voetbalster en het leek wel of ze al veel vaker met ons meegespeeld heeft en combineerde vaak goed met bijvoorbeeld Esmee, mooi om te zien. Vervolgens gebeurde er veel in de 2e helft. Franscisa maakte de 3-0 waarna Stiens toch de 3-1 maakte, ze bleven strijden en we moesten dus absoluut het hoofd er goed bij houden. Maar de hoop op een eventuele aansluitingstreffer werd meteen binnen een minuut door Francisca de grond ingeboord door een prachtig doelpunt: 4-1 en daarmee was de wedstrijd wel beslist. Merijn scoorde de 5-1 en wederom Francisca scoorde fraai uit de draai (hoewel ze in de actie nog even 'pootje werd gehaakt' ) zelfs nog de 6-1. Een sterke uitslag in de kwartfinale van de beker, allemaal heel knap gedaan meiden!

Helaas kwamen beide teams niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Onze linksachter Jonne, die een prima duel speelde, ging door haar enkel en lijkt enkele weken uitgeschakeld. Nina kreeg een tik op haar scheen en leek ik deze actie haar knie te verdraaien maar de blessure lijkt gelukkig mee te vallen. Maaike moest uitvallen met een eerder opgelopen voetblessure zodat we de laatste minuten nog even met 10 speelsters verder moesten. Een speelster van Stiens kwam hard en ongelukkig op haar schouder terecht, deze leek uit de kom. Beterschap allemaal. Overigens was Stiens een sportieve en sympathieke tegenstander en wij wensen hun succes in de competitie.

We mogen ons nu, i.i.g. in de beker (net als MC1), tot de beste vier MD-Elftallen van Noord-Nederland rekenen. Naast Gorecht behoren VV Heerenveen, RVC (St. Nicolaasga) en Trynwalden (Oenkerk) tot de halve finalisten, we zijn heel benieuwd welke Friese tegenstander we (waarschijnlijk in mei) zullen treffen.

Martin Woldman
martinwoltman