Het Meiden-D-Elftal heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

 

Dit gebeurde nadat we in de eerste ronde Harkstede MD1 en in de tweede ronde De Held MD1 overtuigend hadden uitgeschakeld.

 

Na drie oefenduels (het bleek nog een hele toer trouwens om dit überhaupt te regelen) tijdens de winterstop (10-0 winst op Gomos MD1, 2-1 winst op het jongens-D3-team van Gorecht en 4-3 winst op het gecombineerde jongens-D1/D2 team van VV Haren),  stond op woensdagavond 5 maart het belangrijke duel tegen Tynaarlo MD1 op het programma: de achtste finale van de beker.  De knvb had het zo bedacht dat vijf teams voor deze ronde waren vrijgeloot en de overige zes (waaronder Gorecht) maakten in deze soort van niveleringsronde (net als bij MC1) uit welke drie meideneftallen zich hierbij gingen voegen.

 

Onder kunstlicht op het hoofdveld, veel publiek, heerlijk lenteweer en twee sterke teams: alle ingrediënten voor een mooie voetbalavond. Tynaarlo was de overtuigende kampioen van de najaarsreeks in de MD-Elftallen-poule (daarvoor waren ze ook al steeds 4 a 5 jaar kampioen geworden) dus we wisten dat het vanavond niet makkelijk zou gaan worden. Onze meiden waren zeer gemotiveerd en we begonnen goed; het eerste kwartier speelde zich vrijwel geheel op het veld van de groen-witten af. Echter de Noord-Drenten (in de tweede bekerronde waren zij overigens vrijgeloot) verdedigden erg goed en we liepen vaak op een sterke groen-witte muur. We moesten ondertussen steeds wel heel goed letten op hun grote en snelle meiden (zij speelden overigens met 3 a 4 MC-dispensatie-speelsters) want als ze er eenmaal snel uitkwamen waren ze levensgevaarlijk in de counter. Eénmaal kwamen ze er inderdaad door maar de snel  en overtuigend uitkomende Julia voorkwam  een achterstand; de bal ging net naast. In de rust zetten Martin en Martin nog even de puntjes op de i. Na een minuut of tien kwamen we volkomen terecht op voorsprong door een knap ingeschoten bal van Maaike precies in de kruising. Niet veel later maakte Francisca dik verdiend de 2-0 waarna nog diverse kansen volgden voor o.a. Sanne, Sharon, Francisca, Nina en Esmee. Werkelijk uit het niets kwamen de gasten opeens terug tot 2-1 en zo werden de laatste minuten nog even enorm spannend. Maar bij deze stand bleef het en zo plaatsten we ons bij de laatste acht voor het bekertoernooi van Noord-Nederland waarin wij nog de enige vertegenwoordiger uit de provincie Groningen zijn. Verder behoren twee teams uit Overijssel en liefst vijf teams uit Friesland tot de sterkste acht in het bekertoernooi in district Noord. Onze mogelijke tegenstanders in de kwartfinale: Willemsoord-Steenwijkerwold MD1, Stiens MD1, Buitenpost MD1, Genemuiden MD1, Heerenveen MD1, RVC MD1 (St. Nicolaasga) of Trynwalden MD1 (Oentsjerk).

 

Julia J., Julia H., Esmee, Nina, Jonne, Romy, Iris, Francisca, Sanne, Sharon, Esther, Merel, Maaike en Mascha: allemaal goed gespeeld en veel strijd geleverd, knap gedaan en mooi om te zien!

 

Verder hopen we dat Romy, die onlangs op de training haar enkelbanden scheurde en geruime tijd uit de roulatie zal zijn (en dus helaas ook onze competitie-start als elftal moet missen) snel weer op het veld actief zal zijn.

 

Martin Woltman

martinwoltman

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop