Vanochtend vroeg toog ons MO13-1 om 07.30 uur richting Anjum (een traditioneel Friesch dorpje in het noordelijkste puntje van deze provincie). Onder barre omstandigheden (rond het vriespunt en enkele sneeuwbuien trotserend) werkte ons meiden elftal een moeizame, maar tevens leerzame wedstrijd af.

Een wedstrijdbeeld met: Pittige duels, een fysiek sterke tegenstander, een gepassioneerd publiek aan Anjummer zijde en een uiterst 'gekleurd' fluitende scheids. Zoals gezegd, ons MO13-1 had het moeilijk. Bij rust 0-1 achter, in de tweede helft vlak voor het einde 1-1. Toch weer voldoende veerkracht getoond! Prima prestatie. Nog altijd trotse lijstaanvoerder in de hoofdklasse.

Onze uiterst gemotiveerde trainer, Anne-Freek Konings, werd ca. 10 minuten voor tijd door de scheidsrechter weggestuurd, nadat de beste man op subtiele wijze was gewezen op zijn (subjectieve) wijze van fluiten. De tips kwamen niet aan en onze trainer kon het veld verlaten. Jammer en onnodig. Desalniettemin, de sfeer bleef uiterst sportief en na de wedstrijd was alles vergeven en vergeten.

Aanstaande zaterdag speelt ons MO13-1 de halve finale van de KNVB beker uit tegen FC Meppel/Alcides. Dat wordt ongetwijfeld een spannend en leerzaam duel voor onze toppers! Iedereen, die ons MO13-1 een warm hart toedraagt, hierbij om 12.30 uur van harte uitgenodigd in Meppel.

Een sportieve groet,

Erik de Groot