Op donderdag 29 november jl. werd op het hoofdveld van ons altijd sfeervolle sportpark De Koepel de, naar verwachting, pittige en bovenal leerzame bekerwedstrijd tegen FC Assen gespeeld. Een kwalitatief goede tegenstander, met minimaal 3 meiden uit MO15-1 in hun gelederen.

Veel enthousiaste supporters aan de lijn, een uitstekend bespeelbaar veld, niet te koud en weinig wind. Perfecte basiselementen voor een spannende pot voetbal.

De strategie was duidelijk voor onze meiden; FC Assen vroeg storen in hun opbouw en zover mogelijk van ons doel houden. Dit gelukte in de eerste helft prima. Zelfs enkele doelgerichte kansen, desalniettemin: 0-0 bij rust.
Vroeg in de 2e helft scoorde FC Assen dan toch uit een vrije trap van ca. 20 meter. Met links in de verre bovenhoek.
Onze meiden bleven, ondanks deze achterstand, keihard werken. Elkaar gepassioneerd coachend en gebruikmakend van een snelle balcirculatie, kwam volledig verdiend dan toch de 1-1 tot stand. In de laatste 10 minuten van dit spektakelstuk bleef ons MO13-1 vechten voor iedere meter op het veld en ziedaar; Het werd beloond! De 2-1 winst kwam tot stand na een vakkundig uitgevoerde aanval over 3 schijven, dwars door het midden.

Wat een ontlading! Een onvergetelijke avond voor onze meiden, ouders/familie, top-trainer en kampioenenmaker Anne-Freek Konings en ondergetekende. Nu in spanning afwachting, wie onze volgende opponent in het bekertoernooi gaat worden. Wordt vervolgd.

En dan resteert nog de laatste competitiewedstrijd afgelopen zaterdag, 1 december, thuis tegen vv Zuidhorn. Het werd 6-0. MO13-1 eindigt daarmee ongeslagen als eerste in de 1e klasse (10 gespeeld, 30 punten) een doelsaldo > 90 goals. Een prima resultaat van deze jonge meidengroep.

Amber, Else Lieke, Aimee, Teresa, 'Pietertje', Sophie, Anniek, Elske, Fenne, Vera, Lieke, Isabel en Laura: Wees trots op jezelf! Deze ervaring en succes pakt niemand jullie meer af! Grote klasse en veel succes na de welverdiende winterstop.

Een sportieve groet,

Erik de Groot