Op 2 juni is dan eindelijk voor de meiden van MO13-1 de belangrijke dag aangebroken.

Deze wedstrijd moest gewonnen worden, want onze directe opponent om het kampioenschap (FC Assen) had de door de weekse inhaalwedstrijd tegen SVO BDE gewonnen met 2-1 (volgens spotters een winnend doelpunt zeer ver in blessuretijd uit een onterecht gegeven penalty).

Desalniettemin, onze selectie wist, dat er simpelweg gewonnen moest worden in deze allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Onze tegenstander: Datzelfde SVO BDE uit Erica.
De wedstrijd om 10.30 uur werd bezocht door een grote schare aan ouders, familie, vrienden en speelsters van andere elftallen van de vv Gorecht. Top en dank!

En dan de wedstrijd; Vanaf de eerste minuut een scherp en geconcentreerd MO13-1. Mooie combinaties, uitstekend keeperswerk van Aimee, een solide 4 vrouws-verdediging, hard werkende middenveldsters en doelgerichte aanvalsters. Anne-Freek had, als begenadigd trainer, alle 'poppetjes' weer op de juiste plaats staan. Prima!
Het spelbeeld was derhalve eenzijdig en speelde zich voornamelijk af op de helft van BDE. Bij rust was het 3-0 door goals van Eva en de 'Youngsters' Fenne en Anniek. BDE kwam er volstrekt niet aan te pas. De helft, met Nina als stabiele goalie, was gewoon een copie van de eerste helft. Eva, Verena, Meike en Sol maakten het feest compleet; eindstand 7-0! Een fantastisch resultaat, waarbij het kampioenschap volledig op eigen kracht een feit is.
2018 06 02 MO13 1 Kampioen
Na de wedstrijd met beker en sportiviteitsschaal gage geslagen door de vele supporters op ons gezellige sportpark De Koepel. Het werd nog laat.. kinderchampagne, een roos voor de meiden, patat en ranja, het kon niet op! Hartelijk dank, namens het management team van MO13-1 (A-F K en EdG).

Als leider, na een enerverend seizoen, wil ik expliciet Anne-Freek bedanken voor zijn enthousiasme en effectieve wijze van coaching. De meiden zijn zichtbaar (nog) beter gaan voetballen, waarbij de motivatie en het plezier er wekelijks vanaf straalde. Klasse!
Ook de grensrechters, Mark, Jan Melle, Theo, Ron en Jaap, hartelijk dank voor hun bijdrage gedurende het afgelopen seizoen.

Met vriendelijke en bovenal sportieve groet,

Erik de Groot (leider MO13-1)
ErikdeGroot