Zoals gemeld in het verslag van vorige week spelen onze toppers van MO13-1 nog twee finales om het kampioenschap in een uiterst spannende voorjaarscompetitie 2018.

De eerste van twee, vandaag 19 mei om 11.45 uur op sportpark De Koepel, werd met dubbele cijfers gewonnen. VV Sweel werd met maar liefst 11-0 verslagen in een zeer aantrekkelijk duel op het hoofdveld. Mede dankzij een schitterende grasmat en enthousiast publiek langs de lijn. Prima!  Wederom werd duidelijk, dat deze selectie van gemotiveerde en getalenteerde meiden enkel en alleen voor het maximale gaat: Zeer overtuigend en met uitstekend voetbal kampioen willen worden. VV Sweel werd, na een lange reis vanuit Zweeloo, volledig overrompeld en bij vlagen weggespeeld. Na 2 minuten stond het reeds 2-0 door goals van Eva. De eerste na een lange rush richting doel en de tweede na een klasse dieptepass van Meike dwars door de verdedigende linies. Ook de 3-0, 4-0, 7-0 en 10-0 kwamen van spits Eva. Met vlammende schoten en bekeken boogballen over de keepster liet zij ook deze wedstrijd zien, van grote waarde te zijn voor dit meidenelftal.

Niet alleen Eva, ook routinier op het middenveld Verena (5-0, 6-0 en 9-0) onderstreepte haar kwaliteiten met volwassen afstandsschoten van ver buiten de '16'. Onze 'Rookie of the season' Isabel maakte dankzij hard werken de 8-0 en 11-0. Maar..., voetbal is een teamsport en ik zou in dit verslag de overige speelsters zeer tekort doen, als ik hier ook niet aandacht aan besteed;Noor, Sophie, Ilse, Michelle, Amy en Nienke: Weergaloze verdedigsters met aanvallende kwaliteiten. Wat een doorzettingsvermogen, snelheid en mentaliteit!

Aimee, Meike, Sol, Verena en Nina: Creatief, karakter, uitstekend spelinzicht en technisch vaardig.
Isabel, Fenne, Eva en Anniek: Zeer jong en gedreven, leergierig met prima scorend vermogen.Op zaterdag 2 juni speelt ons MO13-1 de allesbeslissende wedstrijd, thuis tegen  SVO BDE uit Erica. Aanvang: 10.30 uur. Ik zeg: Komt allen en moedig de meiden aan. De centrale vraag "Wordt vv Gorecht MO13-1 op 2 juni 2018 kampioen?" zal dan worden beantwoord.

Met sportieve groet,

Erik de Groot