Nadat de meiden zich hadden geplaats tijdens het district kampioenschap in Roden op 2 september 2017 reisden de meiden op donderdag 10 mei af naar Alkmaar voor het NK.

De helft van de dames verzamelden om 07:45 uur bij de BP in Haren, de andere helft ging rechtstreeks naar Alkmaar. Tuurlijk waren er 2 meiden die de app verkeerd hadden gelezen en waren keurig op tijd bij De Koepel. De vader van Anniek pikte Sophie en Michelle daar op, en zo kon de reis naar Alkmaar beginnen. Eenmaal daar aangekomen waren de meiden die rechtstreeks gingen al aanwezig bij gastclub V.V. Kolping Boyz te Alkmaar, we kregen een sleutel van een kleedkamer en de meiden gingen zich rustig klaarmaken voor de leuke en ook zeer spannende dag.

Nadat alle 16 deelnemende teams voorgesteld waren was het tijd voor de eerste wedstrijd van de MO13-1. We werden in de poulefase gekoppeld aan OSC, DSO en Volendam.

Gorecht MO13-1 – OSC MO13-1 (3-0)

De eerste wedstrijd was een wedstrijd tegen OSC uit Nijmegen. De meiden waren er klaar voor nadat de opstelling duidelijk was ging de wedstrijd van start en binnen 2 minuten stond de 1-0 al op het bord na een goed schot van Meike die de keepster van OSC te machtig was. Direct na de aftrap veroverde het goed staande middenveld de bal en stuurde Isabel de diepte in, ze bleef rustig en schoof de 2-0 binnen na z’n 3 minuten spelen. Even verder in de wedstrijd kreeg OSC een paar kleine kasjes vooral via de rechtsvoor die ontzettend snel was, gelukkig heeft MO13-1 ook een sprintkampioen in Amy die de rechtsvoor sprintend toch telkens de baas was. Ook onze keepster Aimee liet zich goed zien met een paar schitterende en spectaculaire reddingen. Na z’n 10 minuten kreeg de keepster van OSC de bal, ze schoot hem uit en Eva onderschepte de uittrap en bedacht zich niet 3-0. Na 11 minuten was het rust en de 2e helft begon na 3 minuutjes weer. De 2e helft was niet heel spectaculair en speelde zich veelal of op het middenveld, toch werd deze eerste wedstrijd gewonnen met 3-0.

Gorecht MO13-1 – DSO MO13-1 (1-2)

Na een pauze van een half uurtje begon de tweede wedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer die de eerste wedstrijd gelijk had gespeeld tegen Volendam (1-1). De wedstijd begon en direct was al duidelijk dat Gorecht en DSO qua niveau zeer gelijkwaardig zijn wat natuurlijk een leuke wedstrijd opleverde. Gorecht kreeg de eerste kans via Eva die de bal goed aannam op een pass van Sol maar schoot helaas net langs het doel. Michelle, Sophie, Ilse en Amy gaven de 1e helft heel weinig weg achterin en het stond als een huis ook Verena die zich vaak terug liet zakken om de verdediging te helpen speelde een puike pot. Toch kwam DSO er door maar gelukkig hebben wij dan nog Aimee die echt weer fantastisch keepte en er kwam niks door. Na 8 minuten stuurde Sol de bal diep richting Nina die de bal keurig in de verre hoek schoof 1-0. Twee minuten later kwam DSO eruit en gaf de bal diep op de spits die buitenspel stond, Theo (onze grensrechter) stak de vlag in de lucht maar de spits liet slim de bal lopen voor de rechtsbuiten die geen buitenspel stond, onze verdediging hield al op met lopen dus kwamen de 2 meiden van DSO op Aimee af die de bal net niet kon keren 1-1 net voor rust. Na de rust kregen beide ploegen veel kansen maar Aimee en de keepster van DSO pakten werkelijk alles wat op hun pad(t) kwam. Na 19 minuten kwam er een hoge bal van het middenveld van DSO over onze verdediging heen, tot ieders verbazing stond er iemand van DSO plots oog in oog met Aimee die geen kans meer had om de bal tegen te houden en zo verloor Gorecht de tweede wedstrijd met 1-2.

Gorecht MO13-1 – Volendam MO13-1 (0-3)

Volendam speelde zoals eerder vermeld al gelijk met 1-1 tegen DSO en won van OSC met 4-0 dus kon Gorecht hun borst nat maken voor een lastige pot. Na de aftrap was Volendam gelijk in de aanval maar Sophie en Verena die centraal achterin stonden pakten alle ballen, en als ze erdoor kwamen stond Aimee er nog die wederom goed keepte. Toch was wel duidelijk dat Volendam een maatje te groot was voor Gorecht en kwam na 6 minuten op en 0-1 voorsprong, nog geen 2 minuten later was de wedstrijd al beslist en stond het 0-2. De tweede helft begon en Gorecht kwam ook tot een paar goede aanvallen Anniek die zeer sterk speelde voorin testte de keeper van Volendam maar helaas de keepster van Volendam gunde ons geen goal. In de laatste minuut van de wedstrijd verschalkte de linksvoor van Volendam Ilse en gaf een zeer goede voorzet op de spits die niet nadacht en de bal direct op de volley nam en schoot snoeihard in de kruising, zo verloor Gorecht de laatste poulewedstrijd met 0-3.

De meiden zijn als derde in de poule geëindigd en speelde het vervolge van het toernooi in “Categorie III” dit wil zeggen tegen de nummers 3 van de andere poules en speelde tegen de nummer 3 van poule C en dit was Bolsward.

Gorecht MO13-1 – Bolsward MO13-1 (2-2 en wint na penalty’s met 2-1)

De meiden begonnen zeer goed tegen Bolsward die op het oog minder sterk waren als Gorecht en dat bleek al snel nadat Aimee (die ook graag even wou voetballen) Isabel wegstuurde en zij omspeelde de keepster en schoot de bal binnen 1-0. Niet veel later kregen we een corner een ik weet niet hoe maar Sol schoot de bal direct vanaf de achterlijk in het doel, zo stond het 2-0 bij rust. Nina die nu op de goal stond en de 1e helft echt niks te doen heeft gehad moest de 2e helft vol aan de bak en wist met een paar goede reddingen Bolsward van het scoren wist te houden. Gorecht kreeg een paar goede kansen via Fenne, Anniek en Verena maar de keepster wist ook ons van het scoren te houden de 2e helft. Toen we dachten dat de wedstrijd binnen was deed Bolward het onmogelijke en wist in de laatste 5 minuten nog 2x te scoren en zo werd het toch nog 2-2. Penalty’s moesten de uitkomst brengen wie het in de finale mocht opnemen tegen een oude bekende van ons namelijk FC Assen. Nadat Anne-Freek geïnformeerd werd door de meiden dat Meike een echte penaltykiller is wisselden we Nina met Meike in het doel en zo kon de penalty reeks beginnen, als eerst Bolsward die de bal hoog in schoot, Meike zat eraan maar helaas toch 0-1. Eva die namens Gorecht de eerste penalty nam schoot koelbloedig binnen 1-1. Nu was Bolsward weer en schoot de bal bijna over het vangnet heen dus het bleef 1-1. Verena nam de 2e penalty en schoot hem snoeihard op de lat… de spanning was dus volledig terug. Bolsward miste ook de 3e penalty en zo kon Sol de wedstrijd beslissen en deed dit met veel gevoel, ze schoot hem rustig in het hoekje en zo won Gorecht de penalty reeks met 2-1 en kon het zich opmaken voor de finale wedstijd in Categorie III.

Gorecht MO13-1 – Assen MO13-1

In de finale moesten we het opnemen tegen het voor ons bekende FC Assen, waar we ook in de reguliere competitie tegen spelen de eerste wedstrijd werd verloren met 5-3 en de 2e wedstrijd gewonnen met 7-2, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende wedstrijd. Helaas heel spannend is het nooit geworden want als snel kwamen we met 0-2 achter en liepen gelijk tegen de feiten aan. Gorecht herstelde zich enigszins maar kwam niet voorbij de goede keepester van Assen. In de 2e helft werd het al snel 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut wisten we toch nog te scoren. Eva die de keepster verschalkte met een hoge lob zo eindigde de wedstrijd in 1-3.

Tijdens de sluitingsceremonie werd duidelijk dat SV Alliance’22 uit Haarlem Nederlands kampioen is geworden.

Gorecht werd 10e met een gouden randje, ten eerste mag je zeer trots zijn dat je in de top 10 van Nederland staat. Ten tweede hebben we ook een belangrijke prijs gepakt, de “Sportiviteitsprijs”die pakt niemand ons meer af.

Namens de trotse trainer van Gorecht MO13-1,

Anne-Freek Konings

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop