Gisteren speelde MD1 hun laatste wedstrijd van deze reeks tegen FC Assen MD1.

Zoals wij overtuigend kampioen zijn geworden, kun je ook zeggen dat Assen overtuigend tweede werd in onze poule want behalve van ons, wonnen zij verder ook alle wedstrijden.

Het was vandaag niet alleen de laatste wedstrijd van deze reeks en ons laatste duel in 2013, het was in principe tevens ook het laatste duel als zevental op half veld; na de winter gaan we nl. als elftal op groot veld verder. Kampioen waren we dus al maar toch wilden we nog enkele doelen bereiken vandaag: ongeslagen blijven, de honderd doelpunten proberen te bereiken, achterin de nul houden en uiteraard zo goed mogelijk combinatievoetbal proberen te spelen.

De ‘warming-up’ was vandaag een bijzondere: zo’n 2,5 uur voor de aftrap kregen we bericht om ons z.s.m. te melden om het veld sneeuw- en ijsvrij te maken want Koning Winter had de kunstgrasvelden met een witte laag bedekt.  Bijna alle meiden hielpen mee en zagen we bijvoorbeeld Merel, Romy, Julia H., Sharon en Jonne al snel fanatiek met de vegers over het veld schuiven.

20131207 123542

Aangezien het duel van MC2 vandaag was afgelast, waren we compleet met 12 meiden en dat betekende dus (afgesproken met de tegenstander was acht tegen acht) steeds vier onrustige meiden langs de kant ofwel een derde van de team. Dat is natuurlijk best lastig voor de meiden want dan moeten ze allemaal enige tijd wissel staan en tevens van posities wisselen. Vandaag begonnen we ook nog met wat aanpassingen in de opstelling, zo begon Julia H. als laatste vrouw, Iris als midmid en stond Anna enige tijd voorin.

Tot vandaag hadden we 91 goals gescoord in de competitie, om de 100 te halen zouden we er vandaag dus nog 9 bij moeten maken. We begonnen (voor veel publiek, mooi dat iedere wedstrijd weer zoveel ouders komen kijken) goed en we kregen de eerste tien minuten misschien wel een serie van zes of zeven enorme kansen, met iets meer geluk en wellicht iets meer brutaliteit voor het doel hadden we dus op zich al snel een hele grote voorsprong kunnen nemen. Uiteindelijk maakten we dan toch de dik verdiende 1-0 en hadden we bij de thee 3-0 bereikt (2x Sanne, 1x Maaike). Onze keepster Julia J. hoefde eigenlijk maar één keer in actie te komen in de eerste helft. Trouwens knap hoor, ze heeft deze hele reeks weinig te doen gehad maar de keren dat ze moest optreden deed ze dat uitstekend, dit mag zeker gezegd worden. Ook knap hoe Julia H. overtuigende verdedigde, wat dat betreft bleek ook weer dat we veel meiden hebben die op meerdere posities uitstekend uit de voeten kunnen. De 2e helft, inmiddels was het kunstlicht zelfs ontstoken, was qua spel heel rommelig maar na een uitstekende assist van Francisca tikte de goed doorgelopen Maaike resoluut haar tweede goal bij de tweede paal binnen. Hoewel onze verdedigsters vandaag nauwelijks iets weggaven, wisten de meiden uit de Drentse hoofdstad toch ook het net nog een keer te vinden. Helaas viel in de laatste seconden Sharon (die weer als een terriër over het veld denderde vandaag, prachtig om te zien zoveel strijd ze altijd levert) nog uit met een enkelblessure.  We sloten deze najaarsreeks dus af met een 4-1 overwinning en dat betekende dat MD1 gedurende het gehele kalenderjaar 2013 alle wedstrijden heeft gewonnen, een bijzonder en en knappe prestatie! Inclusief de drie bekerduels en een oefenduel scoorden we de afgelopen reeks 129 doelpunten (feitelijk eigenlijk meer dan 130 want niet al onze gescoorde doelpunten zijn ook genoteerd).

20131207 151520

Na de wedstrijd ontvingen de meiden nog een paar verrassingen (de moeder van Jonne en de vader van Romy bedankt!): iedereen kreeg een sweater met eigen naam als opdruk en ook nog een ingelijste ‘kampioensfoto.’  Namens de JC kregen we van Karin nog een paar flessen champagne wat een paar deuken in het plafond van de kantine opleverde. Nu is het voor ons eerst winterstop, waarin we zeker een aantal oefenduels zullen regelen. De komende voorjaarsreeks zullen we als elftal gaan spelen, daar hebben we met z’n allen veel zin in en kunnen we ons, zowel individueel als als team, verder ontwikkelen.

Nieuwe D-meiden bij ons team zijn natuurlijk altijd welkom dus train gerust eens met ons mee als je op groot veld wilt spelen.

Martin Woltman