Expeditie tunnelveld; MO13-1 speelt tegen GVAV (soms) de sterren van de hemel.

Door: Bart Arentz

Om 12.00 uur gaf scheidsrechter Herman op een zeer, zeer drassig Tunnelveld het sein “klaar voor onder water”, voor (waarschijnlijk) de laatste competitiewedstrijd van MO13-1 tegen middenmoter GVAV Rapiditas.

Met Meike wederom binnen de gelederen (en nu zelfs voor driekwart van de wedstrijd) schoot MO13-1 geweldig uit de startblokken. Mooie driehoekjes op het middenveld en passes richting de flanken leidden tot twee goede kansen en al in de derde minuut een treffer van Verena (1-0) na een assist van Eva. Maar ook GVAV liet zich niet onbetuigd. Een snelle uitbraak, een rush over de linkerflank afgerond met een goed schot, noodzaakte keeper Aimee tot het verrichten van een supersave (2 punten in het GI Jane-klassement). Meike bleef echter haar passjes strooien en Nina kwam meerdere keren met veel gevaar in het strafschopgebied, maar goede verdedigers van GVAV voorkwamen de doelpunten. Tot de 10e minuut. Een FABELACHTIGE pass van Meike krulde hoog over de verdediging heen, afgemeten en precies in de looplijn van Nina die niet aarzelde, doorliep en fraai afrondde (2-0). Niet veel later mocht Meike haar rentree aan het front vieren met een treffer (3-0) en kort voor rust schoot Verena de 4-0 in de verre rechterhoek. Maar vergis je niet, GVAV verdedigde fel en kwam er regelmatig goed uit. Keeper Aimee moest nog twee keer reddend optreden.

De tweede helft zette Gorecht nog een tandje bij en zette het GVAV volledig vast in het strafschopgebied. Eva schoot de 5-0 binnen na heel mooi aangeven van Verena en Aimee bekroonde een prima wedstrijd met de 6-0, na een slalom van Meike door het strafschopgebied. Het was alleen dankzij de prima keeper van GVAV dat de teller niet direct al doortelde tot de tien, zo veel druk zette Gorecht. Maar zelfs zij was niet opgewassen tegen de 7-0: DE MOOISTE TREFFER VAN MO13-1 VAN DIT NAJAAR! Meike stak vanaf het middenveld de bal prachtig de ruimte in, Anniek zette haar turbosprint in, beliep de bal en gaf in één keer voor op Eva. Eva nam aan, legde terug op Verena en Verena poeierde van buiten de zestien de bal via onderkant lat in het doel. In nog geen drie tellen via vier stations de bal verplaatsen over vele tientallen meters en dan afronden. Als je zo voetbalt, dan kan de tegenstander niet anders dan toekijken. Applaus dus van iedereen, ook van de tegenstanders. Verena nam de 8-0 voor haar rekening en Nina de 9-0, na een mooie counter waarin Eva een rush langs de zijlijn afrondde met een fraaie assist. De eretreffer van GVAV was gewoon verdiend (9-1) en Eva tekende voor nummer 10, na een assist van Anniek.

GI-Jane van de wedstrijd werd wederom Nienke, die hard op weg is om in de voetsporen te treden van haar legendarische voorganger Kim. Maar steeds zit Amy er kort achter en ook Aimee, Verena, Noor, Sophie en Michelle harkten flink wat punten binnen in het “afpak-klassement”. Gorecht MO13-1 is klaar voor de bekerkraker tegen Veendam! Het zal een spannende wedstrijd worden, maar het kán.

Meike en Ilse kunnen er helaas niet bij zijn, maar Meike gaat een ploegmascotte uitzoeken voor als we een ronde verder komen!!