Het huidige MO11-1 team is grotendeels gebaseerd op het MO11-2 (ME2) van vorig seizoen.

Het team bestond uit meiden die voor het eerst gingen voetballen en daardoor werden alle wedstrijden verloren. Voor aanvang van het seizoen 2017/2018 stroomden een aantal door naar MO13 en we kregen er een aantal aanwinsten bij; Ricky, Annecato en Marieke.

Het seizoen begon met 2 bekerwedstrijden tegen HS’88 en beide werden in winst omgezet. Een ervaring die ze nog niet mee hadden gemaakt.

Gedurende de competitie werd duidelijk dat er een duidelijke tweedeling is. FC Assen en SJO J.V. Oostenburg (Oosterwolde) maakten de dienst uit en bepaalden onderling wie er kampioen wordt. Van beide teams werd met duidelijke cijfers verloren.

We hebben er een sub-competitie van gemaakt met ACV, Gomos en Peize. Tegen deze tegenstanders hebben we hele leuke wedstrijden gespeeld en waarvan de spannendste een 0-0 was uit tegen Peize. De meiden roemen nog de heldhaftige reddingen van Amber die destijds met gevaar voor eigen leven de ballen van de voet plukte van de tegenstander. Aan het begin van het seizoen hadden we keepers te veel maar hoe natter en kouder het werd, hoe minder belangstelling er was om tussen de palen te staan.

Bij ACV uit werd er nipt verloren waar een gelijkspel verdiend was geweest. Op een drassig tunnelveld sleepten we een terechte overwinning uit het vuur tegen Gomos. Vlak voor tijd werd de winnende gescoord door Marieke. Door de wisselende uitslagen werd de sub-competitie erg leuk en streden de teams om de 3e plek. Door een aantal afzeggingen waren we genoodzaakt om Fenne en Isabelle te vragen voor de thuiswedstrijd tegen ACV. De voetbalcapaciteiten van deze 2 meiden waren ACV te machtig en resulteerde in een monsterzege: 18-0.

Na deze overwinning stonden we derde met nog 1 wedstrijd te gaan. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Norg op het programma. In alle vroegte vertrokken we naar het mooie dorp. Het had gevroren dus de heenreis was een mooie tocht met een witte wereld om ons heen. Na de warming-up onder leiding van Marleen werd er afgetrapt op een wit veld. De meiden hadden in het begin moeite met de gladde en zachte bal. Het positiespel werd met de minuut beter en Gomos probeerde gevaar te stichten uit de counter. Door een mooi boogballetje over onze keeper kwamen ze op een voorsprong. Na enkele minuten trok goalgetter Isabelle de stand gelijk en deed onze topscorer Marieke ook nog een duit in het zakje. Na rust waren onze meiden oppermachtig en wat vooral opviel was de precieze passing en dat ze elkaar coachen om beter te staan. De goede passing resulteerden in splijtende steekpasses. Daarin zien we de groei die de meiden afgelopen maanden hebben doorgemaakt.

Isabelle was weer zeer gedreven en op jacht naar goals. Samen met Marieke tilden ze de uitslag naar 2-7. Annecato had niet veel te doen op doel en vond het maar oneerlijk dat Gomos van zo dichtbij scoorden. Iedere meid speelde een zeer goede wedstrijd en waarin ook opviel dat Kyra alle persoonlijke duels won van haar grotere tegenstander.

De meiden hebben geen vaste positie en wisselen per of tijdens de wedstrijd. Van nature kiezen de speelsters een positie in het veld en waarop je kan bouwen op het volgende team:

Op doel de angstloze keepster Amber. De verdedigende linie bestaat vaak uit deconstructiebedrijf Ricky, Nina en Kyra. Het middenveld bevat de voetbaltechnisch onderlegde meiden Annecato en Lotte. De pingelaars en doelpuntenjagers zijn Roos, Lieke en Marieke. Saartje traint iedere week mee en maakte onlangs zeer succesvol haar competitiedebuut.

De meiden trainen fanatiek 2 keer per week onder leiding van Marleen. De opkomst is hoog en wordt met veel plezier gedaan. De ouders verbazen zich nog wel eens over de energie en stemvolume van de meiden aan het einde van de training. We horen het glimlachend aan.

We hebben nog 1 bekerwedstrijd voor de boeg voordat de winterstop begint. Marleen en ik zijn trots op de teamprestatie, het onderlinge plezier en het bereiken van de 3e plek! We kijken met genoegen uit naar het vervolg waarin de meiden nog beter zullen worden.

Olaf Sloot (leider MO11-1)
OlafSloot