Een nog steeds geblesseerde knie en een aanstaande gezinsuitbreiding - met een puppy (!) - maakten dat Meike en ondergetekende vandaag niet bij de wedstrijd aanwezig konden zijn.

Door: Bart Arentz

Aan de hand van uitgebreide aantekeningen van Ingrid komt hier toch het verslag. Trainer Anne Freek had de meiden op een rustige en gezellige manier, zeer gedegen voorbereid op de wedstrijd tegen de nummer 2 in de stand. En het was te zien! Het voetbalplezier spatte uit de aantekeningen. Ook het feit dat niet alleen topscorers Eva en Verena, maar ook Nina en Fenne (zelfs het leeuwendeel van) de doelpunten maakten, was een duidelijke aanwijzing dat MO13-1 een mooie wedstrijd heeft gevoetbald.

Verena beet het spits af met een poeier van de rand van het strafschopgebied. Nina prikte in een reboundsituatie de 2-0 in het doel nadat de goede keeper van Bedum de bal een aantal keer gestopt had. Middenvelders Anniek, Aimee en Sol speelden ijzersterk en hadden vandaag geen GI-klassement nodig om bovenop de bal en de tegenstanders te zitten. Een assist van Anniek (een mooie dieptepass) leidde de 3-0 van Nina in (onderkant lat). Keeper Eva schiet goed uit en de helft wordt besloten met een doelpunt van Fenne na een goede aanname op een assist van Verena.

In de tweede helft was Verena de keeper en moest zij twee keer reddend ingrijpen. Verder was het beeld van de wedstrijd hetzelfde, met dus weer vier doelpunten tot gevolg. Maar, zo te lezen waren de doelpunten wel een stuk spectaculairder! Een combinatie van Eva-op-Ilse-op-Eva-op-afmaker-Nina met daarin een “hakbal van Eva over zichzelf heen” (je moet het denk ik zien om het te begrijpen…), maar ook een uitbraak van Sol, Sol op Eva, Eva op Nina en Nina: “schiet boem in dak doel” (ik kan het niet treffender verwoorden)! We hebben duidelijk wat gemist… Fenne haar tweede doelpunt werd ingeleid door Sol en Eva volleerde de 7-0 over de keeper heen (haar twintigste doelpunt van het seizoen). De achtste en laatste treffer was weer voor Nina, die daarmee haar vierde treffer van de wedstrijd en haar tiende doelpunt van het seizoen wist te maken. Pluimen ook voor verdedigers Noor, Michelle, Nienke en Sophie.

MO13-1 heeft, zoals dat heet, voor het kampioenschap plaatsgenomen in de wachtkamer. Maar op deze manier kan koploper Veendam zich geen enkele misstap veroorloven. En misschien kan anders in de beker revanche worden genomen. Op 16 december heeft MO13-1 namelijk Veendam geloot…