Close encounter of the fourth kind; MO13-1 moet de punten afstaan aan Veendam

Door: Bart Arentz

Supporterslog supplemental, stardate 4 november 2017 (sorry, maar ik ben op Netflix Startrek aan het terugkijken): het stond op basis van de statistieken van te voren al vast dat de wedstrijd tegen Veendam een spannende zou worden, maar de werkelijkheid overtrof de stoutste verwachtingen. Na een episch gevecht moest MO13-1 haar meerdere erkennen in de goed voetballende ploeg van Veendam (ook een meidenvoetbalbolwerk). Jammer van de punten, maar de wedstrijd vergoedde veel.

Gorecht begon ijzersterk. Twee mooie schoten en acties van Verena werden echter door de ervaren en uitstekende keeper van Veendam gestopt. Een mooie voorzet van Fenne op Eva bereikte haar helaas net niet. Kortom in deze fase konden de supporters van Gorecht rustig ademhalen. De verdediging onder leiding van Sophie had het druk, maar probeerde duidelijk ook de GI-Jane-trofee in de wacht te slepen. Punt na punt werd hiervoor bijgeschreven. Over de hele wedstrijd werden meer dan tachtig goede ingrepen genoteerd en maar liefst drie meiden wisten tien punten of meer te bemachtigen: een indicatie van a) een goede instelling, maar b) ook van een goede tegenstander. Hoe goed, bleek wel toen de wedstrijd in een paar luttele minuten kantelde. Een mislukte uittrap en even later een goed afgeronde corner van Veendam zorgden in een paar minuten voor een 0-2 stand. MO13-1 liet echter zien uit het goede hout gesneden te zijn en trok op haar beurt weer vol ten strijde. Een fabelachtige poeier van Verena van meer dan 20 meter net onder de lat zorgde voor de aansluitingstreffer en een echte spitsendoelpunt van Eva zorgde voor de gelijkmaker. De credits voor deze treffer gingen mede naar de assistenten Fenne en Aimee. Aimee was so wie so goed bezig. Meerdere keren priegelde ze de bal prachtig tussen de verdediger en de zijlijn door om dan mooi voor te zetten. Bij rust (de echte rust, want eerst werd er vijf minuten te vroeg afgefloten), waren de supporters van Gorecht daarom nog steeds hoopvol op een goede afloop.

De start van de tweede helft was wederom voor Gorecht. Ilse gaf een mooie dieptepass, maar invalster Isabel en Eva konden er net niet bij. Maar daarna, na wederom een inktzwart blok van zo’n tien minuten, wist Veendam uit te lopen naar 2-4, door twee overigens goed opgezette aanvallen. MO13-1 heeft echter de reputatie om altijd te blijven vechten en dat deden ze. Na een terecht gegeven vrije trap op de rand van de zestien krulde Sol op profvoetbalwaardige wijze de bal over een heuse muur en gaf de keepster het nakijken: 3-4 en de spanning was weer terug. Anniek werkte keihard en pakte menig bal af op het middenveld en het werd helemaal spannend toen een bal op de paal de gelijkmaker had kunnen zijn. Een al bijna geteld doelpunt van Sol werd door een supersave voorkomen. Uiteindelijk was het echter Veendam dat MO13-1 het nakijken gaf (na een misverstand tussen verdediging en keeper). Eindstand: 3-5.

Maar, als gezegd, er werd in alle linies goed om de bal gestreden en dat is waar we met zijn allen heen willen, dus dat mag je een winstpunt noemen. Aimee, Noor en Nienke haalden in het GI-Jane-klassement negen punten, maar zeker als je bedenkt dat Nienke en Noor ook een helft hebben gekeept, is dat een prachtig resultaat. Aimee knokte zich met tien punten naar plek drie en de strijd om plek één was bloedspannend. Uiteindelijk moest Michelle met dertien punten nipt haar meerdere erkennen in de GI-Jane van deze wedstrijd: Amy (die werkelijk een dijk van een wedstrijd speelde).

De belangrijkste les van deze topper? Om bij de MO13 kampioen te kunnen worden heb je vaste, of althans part-time keepers nodig. Misschien is het goed dat Gorecht hier beleid op gaat ontwikkelen.