Met de vlaggen halfstok werd eerst een minuut stilgestaan bij het plotselinge overlijden van Jaap Wiersma.

Twee muisstille ploegen tegenover elkaar, de scheidsrechter er tussenin en ook het rustige herfstweer deed een duit in het zakje: opdat we niet vergeten dat er belangrijker zaken in het leven zijn!

Dan de aftrap. Noordpool laat direct zien dat het een van de beste ploegen is waartegen MO13-1 tot nu toe heeft gevoetbald. Felle verdedigers en snelle aanvallers zwermen over het veld. Het GI Jane-klassement wordt dus opengesteld en een aantrekkelijke wedstrijd ontvouwt zich voor de ogen van de toeschouwers.

Verena opent de score (terwijl Gorecht 10 tegen 11 voetbalt, oeps… beter opletten meiden!): 1-0. Direct daarna komt er fase die laat zien dat de ploeg een echte ploeg begint te worden en dat het overspelen steeds beter gaat. Eerst mislukt een aanval over vijf schijven (Noor, Verena, Eva, Ilse en Eva) nog nét, maar vrij snel daarna, na weer een combinatie van Ilse, Verena en Eva, schiet Eva de 2-0 erin. Ilse heeft dan duidelijk de smaak te pakken en geeft een fraaie assist op Eva voor de 3-0. Ook de “nieuwelingen” in de ploeg lieten zich niet onbetuigd, want o.a. Anniek kreeg mooie kansen op een doelpunt. De prima keeper van Noordpool en een net niet scherp genoeg vizier stonden echter een treffer in de weg. Maar (als gezegd) het was nog steeds een echte wedstrijd, want de 4-0 viel in een situatie dat Noordpool vol in de aanval was. Verdediger Nienke onderschepte echter fraai en gaf direct een prachtige assist op Eva. Keeper Sol moest achterin twee keer redding brengen en toen was het rust, maar beslist nog geen gelopen race.

Aan de start van de tweede helft liet de ploeg van Gorecht direct weten dat het de wedstrijd echt naar haar hand wilde zetten. Na een hele, hele, HELE mooie passeerbeweging in het strafschopgebied maakte Verena de 5-0 en toen ging het een tijdje snel. Sol uit een corner (assist Eva), Verena uit een penalty (er werd immers fel verdedigd door Noordpool), Eva uit een rebound van een mooi schot van Nina en de stand was 8-0. De finale was de “Sol-show”, want zij maakte de laatste drie doelpunten. Eén daarvan kwam eigenlijk op het conto van Aimee, want uit haar onderschepping en fraaie pass in de diepte en breedte, kon Sol het mooi afmaken.

De strijd om de titel GI-Jane voor het betere mes-tussen-de-tanden-werk was ondertussen heel erg spannend. Dit keer was het niet Noor die met de eer streek, maar Nienke die de titel in de wacht sleepte en één puntje meer haalde dan Sophie. Het podium werd gecomplementeerd door Amy.

Een mooie wedstrijd dus, met bij vlagen heel goed voetbal. Maar MO13-1 zal dat ook nodig hebben, want de competitie begint in een plooi te vallen. De GROTE tegenstander wordt Veendam en dan zal er voorin nog beter samengespeeld moeten worden (want het had wel 15-0 kunnen zijn als vrije speelsters niet soms waren overgeslagen). Ook zal er nog feller moeten worden gevoetbald, want in het GI Jane-klassement zijn er diverse meiden, vooral voorin, die geen enkel punt scoren, terwijl verdedigen toch echt in de aanval begint.

We gaan het zien!