Het Meiden-D1-team van VV Gorecht is gisteren overtuigend kampioen geworden

van de najaarsreeks met een klinkende uitzege bij GVAV. In wezen kon de titel het talentvolle jonge meidenteam al niet meer ontgaan na de 7-0 overwinning twee weken geleden tegen (toen nog) concurrent FC Assen MD1, maar om het kampioenschap definitief veilig te stellen was nog minimaal een gelijkspel nodig tegen GVAV Rapiditas MD1.

19-IMG 0327  thumb 27-IMG 0336

De meiden hadden zich voor de wedstrijd al zowel letterlijk als figuurlijk opgemaakt voor het kampioenschap. Heel veel ouders waren mee en velen hadden zich al uitgedost in feestkleding en de vader van Maaike fungeerde vanochtend als pers-fotograaf, allemaal prachtig om te zien. Vlak voor de wedstrijd kregen we nog een sms van Esmee die ons succes wenste en ons alvast feliciteerde, heel attent.

35-IMG 0344 46-IMG 0368

Net als tegen Assen lieten we er ook nu bepaald geen gras over groeien want binnen 30 seconden na de aftrap was Sanne heel scherp voor de goal en stond de 0-1 dus al snel op het scorebord.  We begonnen nog een beetje rommelig maar naarmate de 1e helft vorderde, werd er steeds beter gespeeld en legden we diverse mooie aanvallen op de kunstgras-mat (dat overigens wel een keer aan vervanging toe is). Ruststand 0-6 en dus kon de kantine worden gebeld voor het alvast klaarzetten van de muziek, patat etc.

In de tweede helft (nu scoorden we binnen een minuut vanaf de aftrap) ook weer een aantal keren mooi combinatievoetbal en bouwden we de voorsprong wederom uit naar de dubbele cijfers (hoewel we ook nu de indruk hadden dat niet al onze doelpunten daadwerkelijk waren meegeteld maar goed): 0-11. Ook mooi dat we achterin wederom de nul hielden, ook dankzij onze gedreven keepster Julia die attent keepte en een aantal fraaie reddingen verrichte.  Leuk ook dat in deze kampioenswedstrijd liefst 8 van onze meiden scoorden. Sowieso goed dat, op onze keepster Julia na, alle meiden in deze reeks minimaal één doelpunt hebben gescoord.

De strafschoppen-serie na de wedstrijd werd ook weer ruim door ons gewonnen, alleen lukte het Nina weer niet om de lat doormidden te schieten (de bal belandde via de dwarsligger waarschijnlijk ergens in de buurt van Zuidhorn).

49-IMG 0372 76-IMG 0408

Met nog één duel te spelen (7/12 thuis tegen FC Assen) is het kampioenschap dus al definitief veiliggesteld. Voor alle meiden van het team is dit al het 2e kampioenschap op rij, want afgelopen voorjaar werden deze meiden (toen nog met ME1 en MD1) kampioen in de voorjaarsreeks. Voor drie meiden is het zelfs de 4e(!) titel want zij wonnen vorig seizoen ook nog de najaarsreeks en de noordelijke districtsbeker, dat is toch wel een bijzondere prestatie op nog zo’n jonge leeftijd waar zij (en de club) trots op mogen zijn. Vorige week behaalden de meiden ook al de 3e bekerronde. Na  de winterstop gaan de meiden als elftal op groot veld spelen, iets waar we ons allemaal op verheugen, en ook dan zullen we uiteraard proberen om mee te gaan strijden om een hoge klassering.

Julia J., Julia H., Iris, Merel, Romy, Anna, Nina, Sharon, Sanne, Jonne, Maaike en Francisca:

Van harte gefeliciteerd met alweer een kampioenschap!