Woensdag 6 september 2017, In de beker stond voor Gorecht MO13-1 vandaag HFC’15 op het programma.

Of moet ik zeggen op het menu, want van een echte wedstrijd bleek geen sprake. Waar de teller voor rust op 8-0 bleef steken, liep de score na rust op tot 19-0. De doelpuntenmakers waren (net als bij het toernooi van afgelopen zondag) Aimee, Eva, Meike en Sol. Maar nu wisten ook Fenne en Verena – respectievelijk vier en vijf keer – het net te vinden. Reden? HFC’15 was, soms letterlijk, een maatje te klein, maar de meiden van Gorecht waren tegelijkertijd ook zeer gedreven en ze wisten elkaar al beter te vinden dan afgelopen zondag in Roden. Zo werden weergaloze solo’s afgewisseld met goed combinatievoetbal van soms hoogstaand niveau. Het lobje van Meike bijvoorbeeld, een pass op Eva, fraai over de verdediging heen gekruld. Het was jammer dat de inzet van Eva op de lat spatte, anders dan hadden we het doelpunt van het jaar al kunnen uitverkiezen. Maar ook het doelpunt-nummer- zestien mocht er zijn. Na enig heen en weer gesein tussen de meiden, schoot Meike een corner hard en laag over de grond naar Verena, die net buiten de zestien aanlegde en de bal in één keer snoeihard in een hoek kegelde. Alsof het een strafcorner bij het hockey was. Supersimpel, maar doe het maar eens! Ook niet onbelangrijk, de weinige keren dat HFC’15 zich tot over de middenlijn waagde, werden de aanvalsters resoluut teruggedrongen door een prima verdediging. Het is dat er voor het GI-Jane-klassement in deze wedstrijd geen officiële punten waren te verdienen, anders waren de meeste punten naar Sophie R. gegaan. Goede interventies paarde zij aan evenzoveel goede opbouwende passes en dan kon de aanval van Gorecht weer “los”.
Invalsters Manou en Sophie K. droegen ook hun steentje (meer dan) bij.

Bart Arentz