2 september 2017, MO13-1 wint het districtskampioenschap en plaatst zich voor het NK!

Verjongd MO13-1 knalt uit de startblokken, wordt districtskampioen en plaatst zich voor de NK (maar wat wás het spannend…)

Op de voor MO13-1 eerste officiële voetbaldag van het seizoen werd afgereisd naar Roden voor het districtskampioen van Noord-Nederland, de voorronde voor het officieuze NK later in het seizoen. Op een fantastische nazomerdag werd het een leuk en nagelbijtend spannend toernooi.

Begonnen werd tegen de meiden van Bolsward, een meidenvoetbalgrootmacht uit Friesland. Met negen (!) speelsters wist deze goed voetballende ploeg het Gorecht erg, erg lastig te maken. Hoewel Gorecht (logischerwijs) meer op de helft van de tegenstander voetbalde, was Bolsward gevaarlijk in de counter. Keepster Meike redde drie keer uitstekend, maar kon niet voorkomen dat Bolsward toch nog op voorsprong kwam. Gelukkig was daar in de slotminuut reddingsboei Eva, die na een mooie assist van Verena de gelijkmaker aantekende.

De tweede wedstrijd was tegen de ploeg van de organiserende vereniging. Hoewel ook hierin goede voetbalsters zaten, was Gorecht MO13-1 nu duidelijk een maatje te groot. Wapenfeiten: (meerdere) doelpunten van Meike, Eva en Sol, een mooie redding van keepster Noor, Ilse bevocht een corner, Anniek “TGV” Mazereeuw denderde van achteruit met een mooie slalom naar voren en Amy gaf een mooie assist.

De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen medekoploper en meidenvoetbalgrootmacht Assen. Na een fout(je) op het middenveld racete een gevaarlijke spits door de verdediging heen en keek MO13-1 weer tegen een achterstand aan. Maar Erwin’s army versaagt nooit en na een afgekeurd doelpunt (buitenspel), een schot op de lat, een schot op de paal en verschillende bijna-doelpunten die door de GEWELDIGE keepster van Assen eruit werden gebokst, volgde uiteindelijk toch de gelijkmaker van Aimee. Achterin voorkwamen Nina, Sophie, Nienke en Ilse dat Assen alsnog met de winst ging strijken.

De een-na-laatste wedstrijd mocht Gorecht spelen tegen BDE, ook al een grote meidenvoetbalvereniging, met een fris en fruitig team. Wederom begon de wedstrijd met een achterstand, maar stug doorvoetballend en steeds beter combinerend trok Gorecht, mede dankzij goede reddingen van keepster Fenne, ook deze wedstrijd naar zich toe. Het bijna onmogelijke doelpunt-in-de-aller-kleinste-hoek van Anniek was een welverdiend loon naar haar hele harde werken.

Bij de start van de laatste wedstrijd konden verschillende ploegen nog kampioen worden. Het was dus zaak om tegen BOSO Sneek (de nummer voorlaatst) te winnen én veel te scoren. De verdediging had het wedstrijdritme duidelijk te pakken en met Michelle en Sophie centraal werd niets meer weggegeven. Voorin liep het op rolletjes en mede dankzij vier treffers van Meike, die regelmatig slalommend vanaf het middenveld opstoomde, werd dik gewonnen.

Maar was het genoeg? Want Assen bleef duidelijk in het spoor, of lag misschien zelfs nog (op doelsaldo) voor. Maar Assen en Gorecht bleken zowel in punten, onderling resultaat, als doelsaldo gelijk te staan en toen gaf het sportiviteitsklassement de doorslag. En zo leverde het (naar de mening van sommigen soms iets te) keurige spel van Gorecht uiteindelijk de beker en een NK-ticket op!

Bart Arentz