Zaterdag 25 maart 2017, Gorecht MO13-1 – Bedum MO13: 3-1

Na de goede generale tegen Holwerd stond vandaag de kwartfinale wedstrijd voor de beker op het programma. Tegen een echte tegenstander… Tijdens de warming-up hadden de meiden van Gorecht moeite om de aandacht er bij te houden, steeds zag je de koppies wegdraaien naar die grote en duidelijk sportieve meiden uit het dorp van Arjen Robben. Ook qua statistieken zat Bedum in een soort flow: Bedum won recent met soortgelijke cijfers van ploegen die Gorecht eerder in het seizoen was tegengekomen.

Het fluitsignaal. Direct is Bedum erg gevaarlijk en wordt er bijna aan Gorechtzijde gescoord. Maar dan komt Gorecht in de wedstrijd en valt gelukkig vrij snel de 1-0 (door Eva). Maar dan stokt het weer lange tijd. De uitstekende keepster van Bedum voorkomt tot drie keer toe een doelpunt en achterin moet de verdediging van Gorecht aan de bak. Nienke en Mayte geven uitstekend rugdekking, Renske keept een prima helft en vangt in een gevaarlijke situatie de bal. Maar dan, kort voor rust, wordt keihard bikkelen van Isis aan de zijlijn beloond met een doorbraak. Ze geeft de bal mooi voor en Nina B. – koel en cool als altijd – tikt beheerst in; 2-0 en rust!

Maar daarmee is een wedstrijd nog niet gespeeld en dus bleef het in de tweede helft spannend. Meike en Carlijn leveren strijd op het middenveld en pakken een paar keer mooi de bal af. Langs de zijlijn ontspinnen zich eindeloze scenes waarin de bal steeds maar meer door nu eens de een en dan de ander wordt uitgetikt. Bedum geeft zich duidelijk nog niet gewonnen. Maar dan, zo’n flashy moment waar je bij de meiden van Lara en Marieke bijna van op aan kunt dat het gaat komen: Verena speelt een fantastische steekpass in de diepte, waar Eva op kan lopen. Goede aanname, perfecte afronding en het is 3-0!! In de fase daarna hangt, mede door een perfecte aansluiting van de verdedigsters op het middenveld en vele goede acties van Senne en Anke, de 4-0 in de lucht. Het meest dichtbij was Verena met een (overigens terecht) wegens buitenspel afgekeurd doelpunt. Maar dan weet Bedum te profiteren van een zeldzaam missertje van Kim (mag het een keer?) en wordt het in de slotfase met een 3-1 stand toch nog weer een echte wedstrijd.

En dan het eindsignaal. Weer door, met meer dan vijfenzestig ploegen begonnen en nu bij de laatste vier. Waar gaat dit eindigen? En wie gaan we in de halve finale treffen? Wordt vervolgd!!

Bart Arentz