Zaterdag 18 maart 2017, MO13-1 - Holwerd MO13-1: 4-0

Niets menselijks is de meiden van Gorecht MO13-1 vreemd. Op de training van donderdag moesten Lara en Marieke de training stilleggen om de meiden eens even ernstig toe te spreken over (kort samengevat) het veel te hoge jokergehalte. Maar het mooie is: ze luisteren (nog)! Want in de topper vandaag tegen Holwerd, bestaande uit hele grote en sterke Friese meiden, hebben de meiden de volle drie punten weten te pakken.

Gelijk in de eerste minuut schoot Verena na een prachtige assist van Shanoa de 1-0 erin. Maar dat was het voor de rest van de eerste helft, want Holwerd had sterke en snelle meiden die best aardig konden ballen en het Gorecht behoorlijk lastig maakten. De aantekeningen gaan dus vooral over de verdedigsters. Noor pakt een aanvalster van – letterlijk – twice her size de bal af. Nina B voorkomt als keepster een doelpunt. Sol doet even later meeverdedigend hetzelfde: de gelijkmaker die door iedereen al werd geteld ging toch niet door. Het laatste wapenfeit was een mooie poeier van Meike die door de lange keepster van Holwerd over de lat werd getikt.

Rust, ranja en een motivational speach… Want, hoewel het daarvoor eigenlijk veel te vroeg is, zou dit zo maar eens om het kampioenschap kunnen gaan. En met de wind tegen en de felheid van Holwerd zou het op deze manier wel eens in een 1-2 kunnen eindigen. Dus het devies was: gooi al je energie in de wedstrijd, doe iets rustiger in balbezit en ga ervoor!

En dat doet MO13-1 dan ook. Wederom in de eerste minuut deelt Verena direct de (bijna) knock-out uit. Na een beheerste dribbel schiet ze vrij gemakkelijk de 2-0 in het doel en dan kan Gorecht al bijna op lauweren rusten. Meike passt dan in op Shanoa, die weer mooi doortikt naar Verena: 3-0 en een (onzuivere) hattrick! Senne verdedigt als een leeuwin, Mayte, Noor en Kim stofzuigeren als vanouds en dan komt het mooiste doelpunt van de dag. Na een magistrale pass van mid-mid Carlijn (hoog over een verdedigster heen, mooi in de diepte) schiet Verena haar vierde treffer in de touwen. 4-0 en het is gedaan. Maar niet dan nadat Eva in het doel tot twee keer toe nog een tegentreffer weet te voorkomen.

Een goede generale repetitie voor de kwartfinale-bekerwedstrijd volgende week tegen Bedum. Gaat MO13-1 zich scharen bij de laatste vier? Volgende week hoort u het!

Bart Arentz