Eindelijk weer een thuiswedstrijd nu op het Hoofdveld, ook nog met mooi weer erbij. Wat wil je nog meer!?

Door Bart Arentz
Nou, winnen bijvoorbeeld, want Lara en Marieke hebben ook in het voorjaar hun zinnen op de titel gezet. De wedstrijd tegen Buitenpost (2e in het najaar) was er daarom eentje die van tevoren met rood omcirkeld was.
Zo gewenst, zo gedaan, want in een oogstrelende eerste helft (ik heb het wederom van horen zeggen, dit keer voerde de fietstocht naar het Fochteloërveen) zetten de meiden van Gorecht Buitenpost al op een veilige 4-0 achterstand. Meike opende het bal na een kapbeweging en een bekeken schot in een verre hoek (1-0). Shanoa speelde de keepster uit en zorgde met een sliding voor de 2-0. Verena maakte de 3-0 uit een corner van Sol en Carlijn zorgde voor het slotakkoord met de 4-0, haar TWINTIGSTE doelpunt van het seizoen.
Na de rust was Gorecht verzadigd, of de coach van Buitenpost had een succesvolle preek gehouden, want in de tweede helft werd de voorsprong met nog “maar” één doelpunt uitgebouwd (5-0). Door Eva (natuurlijk), die zag dat keepster (te) ver uit haar doel stond en van grote afstand de bal er overheen schoot. Daarmee maakte zij haar ZESTIGSTE doelpunt van het seizoen.
Maar de kracht van MO13-1 is vooral dat opnieuw alle doelpunten door verschillende meiden werden gemaakt.
Volgende week de waarschijnlijk grootste concurrent voor de voorjaarstitel: najaarskampioen Holwerd. De week daarop: Bedum voor de kwartfinale van de beker!