Dit is een verslag “van horen zeggen"

Door: Bart Arentz
Dit omdat ondergetekende op de racefiets stapte voor een rondje Hogeland, begonnen de meiden van Gorecht aan hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie, uit in het verre Hardegarijp. Met topscorer Eva en verdedigster Anke op de lijst met afwezigen was het geen vanzelfsprekendheid dat van deze tegenstander gewonnen zou worden.
En zo zag het er ook eerst naar uit. Hoewel Gorecht aan het begin van de wedstrijd het overwicht had, had de uitstekende keepster van de tegenstander weer een grote balaantrekkende werking en werd een groot aantal kansen niet in doelpunten omgezet. In de eerste de beste – goede – counter had Hardegarijp wel direct succes en zo keek Gorecht wederom tegen een 0-1 achterstand aan (na een lobje waar keepster Meike niet bij kon). Maar de meiden van Lara en Marieke versagen zoals inmiddels bekend mag worden verondersteld nooit, want na een goede assist van Verena tekende Nina B. de gelijkmaker aan en toonde Renske zich een superinvalster door in bijna haar eerste balcontact de 1-2 er in te poeieren.
Rust en dus nog lang geen gespeelde wedstrijd...
Maar in de tweede helft was het Gorecht dat de wedstrijd overtuigend naar de hand zette. Uit een corner van Shanoa die werd doorgetikt door Renske schoot Meike de 1-3 erin. Na een assist van Shanoa schoot Renske haar tweede doelpunt van de dag er in (1-4). En Nina B. en Meike zorgden ervoor dat alle doelpunten keurig over drie speelsters werd verdeeld (1-5 en 1-6 na een assist van Verena).
De kop van de voorjaarscompetitie is eraf en inmiddels zijn ook alle “bekeroverlevenden” bekend: naast Gorecht zijn dat Assen, Meppel, MSC (ook uit Meppel), Valthermond, Bedum, Anjum en LSC1890 (uit Sneek). Het gaat een spannend voorjaar worden!