In de achtste finales van de bekercompetitie mocht Gorecht MO13-1 afreizen naar Drogeham.

Of het door de wat hectische heenreis was (finale bij het Julianaplein en daardoor iets vertraagd), of omdat we topverdedigsters Kim en Nienke misten, of omdat de meiden alvast hun voorjaarsvakantie aan het vieren waren, Gorecht MO13-1 schoot zich vanavond bijna in de voet.
Want in plaats van het mooie, verzorgde voetbal dat de meiden op de mat kunnen leggen, liet Gorecht zich meeslepen in het rommelige, maar erg fanatieke kluitjesvoetbal van de tegenstanders. Ook de grasmat zal niet hebben meegeholpen, maar feit is dat Drogeham op voorsprong kwam... Weliswaar maakte Shanoa snel gelijk uit een mooi ingeschoten vrije trap, maar dit had niet gehoeven. En, nadat Eva de 1-2 aantekende, kwam Drogeham wéér gelijk. De meiden van Gorecht stonden erbij en ze keken er naar. Dankzij een perfecte invalbeurt van Nina B. met twee mooie treffers, kon Gorecht gelukkig nog met 2-4 gaan rusten.
In de rust werd er (dan toch maar) een donderpreek van stal gehaald, die wel niet in Keulen, maar misschien wel in Haren te horen is geweest (sorry daarvoor...). Maar hij had wél effect, want in de tweede helft kwam Gorecht weer een beetje in het spel. En als de ballen maar eenmaal bij het monsterduo Eva en Verena terecht komen, dan kan het hard gaan. De eindstand werd daarmee bepaald op 2-9 (1x Carlijn en 4x Eva, met twee assists van Verena), maar in een volgende ronde kan de instelling van de eerste helft Gorecht op een uitschakeling komen te staan.
Maar, eind goed, al goed. Gorecht MO13-1 zit bij de laatste acht. Nu de andere uitslagen en de loting maar weer afwachten.

Door Bart Arentz

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop