Tegenstander: DWP, een op papier sterkere tegenstander.

Op een heerlijke bijna lente-ochtend stonden de meiden van Gorecht vandaag in Sint Johannesga op het veld. Vlakbij de Snelle Jelle-fabriek ontspon zich een prachtige wedstrijd op hoog niveau.

De eerste helft was voor Gorecht. Meike en Carlijn heersten op het middenveld, Isis en Shanoa kwamen goed door over de flanken en Eva en Verena waren scherp voorin. Na een paar missers in kansrijke positie, mede veroorzaakt door het hobbelige veld (zijn onze kunstgrasbabes niet aan gewend), tekende Verena na een assist van Isis voor de 0-1. De 0-2 volgde even later uit een corner, die door Shanoa via een paal en een tegenstander werd ingeschoten. Maar DWP bleef heel, heel erg gevaarlijk. Sierlijke dribbelaars, harde werkers, felheid in duels, het was echt allemaal van een heel hoog niveau. Nina B. hield echter haar doel schoon en de verdediging bestaande uit Mayte, Kim, Renske en Nienke stond als een huis.

De tweede helft werd een ander verhaal. Mede vanwege drie afwezigen kwamen meiden op plaatsen te staan die ze niet echt gewend waren. Dit droeg na een paar minuten bij aan de 1-2 en die gaf DWP vleugels. Maar Gorecht hield keurig stand. Renske hield op doel de ballen tegen en Carlijn, Nina M, Kim en Nienke verdedigden net zo fel als DWP aanviel. Een fase verder liep Gorecht weer uit. Sol schoot een rebound in (1-3), en Meike knalde van de rand van de zestien de 1-4 in de touwen. Maar nog de wedstrijd was niet gedaan, integendeel. DWP bleef knokken en van afstand knalde, onhoudbaar, de 2-4 erin. Bij de 3-4 knalde de bal zo hard op Renske haar handen dat ze zich blesseerde, maar toch bleef ze - onverzettelijk - staan. In de zinderende slotminuten kroonden Renske en Eva zich tot women-of-the-match. Renske verwerkte, geblesseerd en al, een 99% doelpunt tot corner en Eva hield daarna een 99,9% doelpunt op de doellijn tegen. Het eindsignaal, tranen bij de tegenstanders, wat een wedstrijd! Wederom pure reclame voor het meidenvoetbal.

Laat die volgende bekerronde maar komen. Drogeham is de tegenstander, de datum voor de wedstrijd wordt nog gezocht.

Door: Dick Arentz