Zaterdag 21 januari 2017: Zuidhorn MO15 - Gorecht MO13-1: 2-9

De oefencampagne van het team van Lara en Marieke ging vandaag, dankzij de inspanningen van Janmelle, door met een wedstrijd tegen de MO15 van Zuidhorn.

Met kersverse aanwinst Shanoa in de gelederen ging Gorecht MO13-1 gelijk goed van start. Nog geen minuut was verstreken toen Verena – bijna – voor het eerste doelpunt tekende. En “bijna” was het woord voor de hele eerste helft, want de kansen waren talrijk en vaak echt heel groot, maar steeds kozen de meiden van Gorecht voor het (te) moeilijke schot, of pareerde de uitstekende keepster van Zuidhorn de wel goed ingeschoten ballen. Gelukkig wist Verena zo’n beetje halverwege de eerste helft de 0-1 te maken (na een assist van Eva), maar niet veel later viel na een mooie snelle counter de gelijkmaker. Gorecht bleef de – overigens perfect gecreëerde – kansen missen en Zuidhorn kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de verdediging stond vandaag uitstekend: Kim, Mayte en Senne traden reddend op en keepster Renske wist twee keer het doel leeg te houden. De enige die zich in afrondend opzicht aan de (relatieve) malaise wist te onttrekken was… debutante Shanoa! Want met een bekeken schot wist zij kort voor rust de 1-2 te maken. Wauw, niet alleen bij Ajax scoren de debutanten, ook bij Gorecht MO13-1!

En, in de – veel betere – tweede helft ging Shanoa vrolijk verder, want ook de 1-3 en 1-5 kwam van haar voet! Een hattrick in je eerste wedstrijd bij een nieuwe ploeg, ga er maar aanstaan. Maar nu deden ook andere aanvalsters en ook het middenveld mee. De ballen vlogen nu wel laag in de hoekjes en niet naast maar net binnen palen. Eva en Carlijn scoorden twee keer en Nina M. deed ook een duit in het zakje. De tegentreffer in de tweede helft was een mooi uitgevoerde aanval van Zuidhorn, want dat moet gezegd worden, ook Zuidhorn bleef het proberen.

Eindstand: 2-9, met de complimenten van de scheidsrechter. Shanoa, welkom!

Bart Arentz