Vandaag werd er geoefend tegen HZVV, een goede tegenstander.

De warming-up begon op een groen veld met randen sneeuw aan de zijkant, maar bij het begin van de wedstrijd sneeuwde het hard en werd het veld al snel bijna helemaal wit. Gelukkig kon de wedstrijd wel doorgang vinden en toen ontspon zich een wedstrijd met twee gezichten.
De eerste helft was volledig, maar dan ook volledig voor Gorecht. Meike strooide met passjes, Verena, Sol en Eva kaatsten de bal als nooit te voren, Meike en Carlijn heersten op het middenveld en achterin schitterde de hele verdediging met fel en snel verdedigen en goede opbouwende acties. En de twee keer dat HZVV door het hard werkende collectief van Gorecht heen wisten te breken, bracht keepster Renske keurig redding. Eva nam de 1-0 voor haar rekening en Meike scoorde de 2-0 (met links) en de 3-0 (na een fantastische slalom door de verdediging van HZVV). Bij rust leek de wedstrijd dus al bijna gespeeld, zeker ook gelet op de snel dalende moraal en het onderlinge gemopper bij de tegenstandsters.
Maar de coach van HZVV verstaat zijn vak, want de tweede helft zag er heel anders uit. Anders dan aan het slot van de eerste helft kwam HZVV weer voor het doel van Gorecht en probeerde hard om toch nog wat van de wedstrijd te maken. En met succes, want een als voorzet bedoeld schot rolde van helemaal links tot helemaal rechts over de doellijn en ergens op dit traject kwam de bal er ook overheen. Helaas: 1-3. En hoewel Gorecht prima voetbal liet zien, viel de bal net wat vaker de kant van HZVV op, afgedwongen waarschijnlijk, puur door een “tandje erbij”, met uiteindelijk ook een 2-3 tot gevolg (een afstandsschot, dat ongelukkig over keepster Noor heen zeilde).
Toch een overwinning, niet gek zo direct na de winterstop, maar duidelijk is dat HZVV een tegenstander is om mee rekening te houden. Komende weken beginnen de trainingen weer en staan er een paar oefenwedstrijden gepland. Maar misschien wel vooral wordt in spanning de competitie-indeling en de loting voor de beker afgewacht.

Door: Dick Arentz