4 januari 2017, De futsalgirlscup in Heerhugowaard; de leercurve van Gorecht MO13-1 knalt door het dak

Daar stonden ze dan, Meike, Eva, Verena, Senne, Nina B., Isis en zaalkeepster Sol, aan de aftrap van de MO14 futsalgirlscup in Heerhugowaard. Na één warming-up op maandag tegen de zaalvoetbalmeiden van Nieuw-Roden (een eredivisiezaalvoetbalclub; 10-4 verloren, maar wel leuk), begon het toernooi voor onze elf- en twaalfjarige veldvoetbalmeiden tegen DSS1, een topvereniging uit Haarlem.

BAM! Ondanks prima voetbal werd de eerste wedstrijd met 6-0 verloren. Geen schande, want het niveau was heel, héél erg hoog. De snelheid, de trics en de poeiers van de (oudere) meiden uit Haarlem waren de meiden echter simpelweg – maar, nog, zoals nog zal blijken – te machtig.

De tweede wedstrijd: BOEM! 8-1 verloren van de organiserende Reigerboys (dat ook op eredivisieniveau in de zaalcompetitie speelt). Maar, Eva had al wel haar eerste “eredivisiedoelpunt” te pakken én het spel werd beter en beter.

Dat bleek ook in de derde wedstrijd: in een bloedstollende wedstrijd tegen hetzelfde Nieuw-Roden als twee dagen eerder kwam Gorecht via Eva op VOORSPRONG! Om de spanning compleet te maken kwam Nieuw-Roden wel weer terug: 1-1 (uit een vrije trap die werd gegeven vanwege een overtreding van een zaalvoetbalregel; iets met terugspelen op de keeper). Maar bikkels als de meiden zijn, werd de wedstrijd toch nog gewonnen. Eva, wie anders, maakte de 2-1, maar de prestatie was van het hele team, want wat werd er gebikkeld. En waar kwamen ineens die zaalvoetbalrollertjes en – passjes vandaan? En die zaalvoetbal-uitschuif-tenen om het de tegenstander net even moeilijk te maken? En die katachtige reddingen van Sol op doel? Gewoon: meiden van Gorecht leren snel!

Het ultieme bewijs daarvoor werd geleverd in de laatste twee wedstrijden. Want, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Nieuw-Roden de minst sterke tegenstander was. In de laatste twee wedstrijden moest Gorecht het opnemen tegen de nummers 2 en 1 in de stand. De meiden werden ge-prepped om rekening te houden met heel veel tegendoelpunten, maar hé, wat gebeurde daar?!

In de vierde wedstrijd tegen DSS2 werd het een voetbalshow vanjewelste en nagelbijtend spannend bovendien. De eindstand was 2-1 voor DSS2, maar wat was Gorecht dicht bij een stunt! Tot twee keer toe hadden de meiden de gelijkmaker op de pantoffel, maar het lukte net niet…

En dan de vijfde en laatste wedstrijd. Voor de tegenstander een finale, want bij verlies zou JVC (uit Julianadorp bij Den Helder) de toernooiwinst uit handen glippen. Voor Gorecht gewoon de volgende kans om weer een stapje in het leerproces te zetten. En daar leek het wonder van Heerhugowaard zich ook te voltrekken, want Gorecht kwam brutaal 1-0 voor!! En tot diep in de wedstrijd bleef dat zo. Tot de meiden van Lara, moegestreden, moesten capituleren voor de brute en perfecte afstandspoeiers die op hen werden afgevuurd. 1-3 verloren van de toernooiwinnaar, op een toernooi als dit, wat een triomf…

Het was niet voor niets dat de omroeper bij de prijsuitreiking Gorecht toesprak met de volgende slotzinnen: “ik heb naar jullie leeftijden gekeken en ik denk dat als jullie hier volgend jaar terugkomen, jullie mee gaan doen voor de prijzen”.

Misschien moeten we dat maar gaan doen. Maar vandaag was het vooralsnog gewoon wat het was: een voetbalfeestje.

Bart Arentz

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop