In het vorige verslag van 12/10 schreven we dat MD1 na zes

gespeelde duels alle wedstrijden ruim had gewonnen. Ze hadden bovendien al 74 doelpunten gescoord.

Inmiddels zijn we ruim een maand verder en staat de teller op in totaal 111 doelpunten (81 in de competitie, 23 in de beker en 7 in een oefenduel). Extreme aantallen natuurlijk, toch was de strijd om het najaarskampioenschap 2013 zeker nog niet gestreden want omdat ook FC Assen MD1, uitgezonderd  de verliespartij tegen ons bij hen, alles had gewonnen en we nog tweemaal tegen elkaar moeten (in onze poule van slechts 4 teams), kon het nog spannend worden als we vandaag zouden verliezen.

Gisteren 16/11 was eigenlijk het beslissingsduel tegen Assen om het najaarskampioenschap, bij een overwinning zouden we officieus kampioen zijn. Alleen in theorie zouden de Drentse meiden dan nog kampioen kunnen worden maar gezien het verschil in doelsaldo (Gorecht +72 en Assen +0) zouden er dan wel extreem gekke dingen moeten gebeuren.  We wisten nog van de vorige keer dat de geel-zwarten een heel aardig team hebben met een aantal sterke en behendige speelsters. We wonnen toen weliswaar ruim met 1-7 (eigenlijk 1-8 maar een doelpunt van ons was toen vergeten mee te tellen) maar hadden het toen aanvankelijk best lastig.

FC Assen had de laatste tijd goede uitslagen neergezet die niet voor die van ons onder deden en hun coach gaf aan dat hun team de laatste tijd erg was gegroeid en dat ze vertrouwen hadden in deze wedstrijd. Dus was het voor ons zaak om scherp te zijn en al snel bleek dat we dit absoluut waren vandaag en we lieten er bepaald geen (kunst)gras over groeien. We begonnen fel en overtuigend en al snel viel de 1-0, niet veel later kwamen we middels een goed ingeschoten strafschop van Sanne op 2-0. Nog voor rust kwamen we op 3-0 en daarmee leek de wedstrijd wel beslist.

In de rust vervolgens wat omzettingen want Maaike en Jonne konden de 2e helft niet meer meespelen maar was Julia H. gelukkig snel weer terug van de wedstrijd met MC2.  Binnen een minuut na de rust dan de definitieve beslissing na werkelijk een plaatje van een Barcelona-achtige -combinatie; vier of vijf keer tikken waarna Francisca het heel beheerst en bekeken afmaakte: 4-0 na een prachtige aanval.  Een keurig ingeschoten doelpunt van Julia betekende de 5-0 waarna we uiteindelijk nog uitliepen naar 7-0. Een prima uitslag tegen de tot dan toe nog naaste concurrent en eigenlijk had de uitslag nog wel ruimer kunnen uitvallen als we soms iets beter het overzicht hadden bewaard want onze spitsen stonden regelmatig compleet vrij voor het doel; daarnaast werd nog een aantal malen paal en lat geraakt.

Meiden complimenten voor jullie prima scherpte en inzet vandaag; op 30/11 hopen we uit bij GVAV definitief de champagne te kunnen ontkurken.  Op 07/12 spelen we dan nog een keer thuis tegen Assen en gaan we proberen om de eerste helft van dit seizoen fraai af te sluiten.

A.s. zaterdag 23/11 (10.30u) spelen we de eerste wedstrijd in de 2e bekerronde thuis tegen De Held MD1. We hopen dan op veel support en dan kunt u deze talentvolle groep jonge meiden als elftal op groot veld aan het werk zien. Komt allen!