In de laatste wedstrijd van de najaarsreeks heeft MC2 het kampioenschap behaald in de uitwedstrijd tegen Heiligerlee MC1.

In een competitie met 4 MC1 teams en nog een ander MC2 team wisten onze meiden de eerste plaats te halen. Al snel werd duidelijk dat 3 ploegen om het kampioenschap zouden strijden: Lycurgus, Heiligerlee en Gorecht.

01-20131221 122108 10-dsc 1640
 30-dscn0003  31-dscn0010

Nadat onze meiden thuis tegen Heiligerlee hadden gelijkgespeeld en uit van Lycurgus hadden verloren leek een 2e plaats het hoogst haalbare en dacht eigenlijk niemand aan een mogelijk kampienschap.

In de laatste 2 wedstrijden tegen beide concurrenten moesten uiteindelijk 6 punten gehaald worden om toch nog bovenaan te eindigen. De wedstrijd tegen Lycurgus werd duidelijk met 4-0 gewonnen, waardoor de achterstand op deze ploeg nog 1 punt was.

32-dscn0018 33-dscn0020

Aangezien de competitie eigenlijk al was afgelopen, want de KNVB stelt zelf geen wedstrijden meer vast voor de reeksen zo laat in het seizoen, waren we dus afhankelijk van Heiligerlee. Als zij niet meer wilden spelen, dan zouden we geen kampioen meer kunnen worden. Gelukkig werd de wedstrijd afgelopen zaterdag alsnog gespeeld.

Het werd een erg spannende wedstrijd, waarbij onze meiden steeds op voorsprong kwamen, maar de tegenstander ook gevaarlijk bleef. Na een 0-1 ruststand wonnen we uiteindelijk met 2-4 en kon de champagne ontkurkt worden.

34-dscn0024 35-dscn0044

Een geweldig resultaat voor dit team, dat in het begin van het seizoen erg krap in de speelsters zat. Elke zaterdag zijn ze geholpen door MD1, waardoor het kampioenschap ook aan hun te danken is.

There is no image or category is unpublished or not authorized

Martin Bartels, trainer MC2

martinbartels