Het is eind augustus als de eerste trainingen weer van start gaan,

nieuw team, nieuwe trainer Martin Bartels die op maandag en woensdag na de jongens van D1 ook nog MC2 onder zijn hoede neemt, maar nog niet compleet. Omdat Fay Andresen van voetbal is afgegaan en Clara Weber haar been heeft gebroken hebben we maar 12 spelers en leiders zijn er nog niet…. MD1 heeft wel speelsters maar die zouden net een elftal worden en willen niet graag teruggaan naar een zevental, ook omdat ze in de beker uitstekend draaien op groot veld. Maar zijn er wel andere opties? Iedereen probeert een oplossing te vinden. Uiteindelijk komen we er toch op uit dat MD1 geen elftal maar een zevental wordt, balen voor de meiden van MD1 natuurlijk, maar weinig aan te doen. Elke wedstrijd krijgen wij 2 MD1 speelsters te leen. Wel wordt er overlegd of er nog iemand definitief over gaat van MD1 naar MC2, resultaat Esmee ter Haar wordt aan MC2 toegevoegd. Intussen wordt er ook gezocht naar 1 of 2 leiders, die worden uiteindelijk gevonden in de naam van Wychard Draatjer en Egbert Harms. Wychard gaat vlaggen en doet de mailing, Egbert gaat coachen.

 

Al snel komen we bij 14 september aan, tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Bedum thuis staat op het programma, een belangrijke wedstrijd want je weet: ‘Een goed begin is het halve werk!’. We beginnen met, ook al wil ze ook voetballen, onze keeper Naomï Franke in de goal. Voor rust houdt zij het doel schoon en ook na rust als Marleen Drijfhout het heeft overgenomen in de goal, blijft het doel schoon. Als je dan zelf ook nog een paar keer scoort is het helemaal mooi want dan win je met 5-0. Zo de eerste wedstrijd zit er al weer op.

 

Een week later, terwijl er gewoon door getraind wordt en er steeds meer conditie wordt opgebouwd, staat er een wedstrijd tegen Gruno op het programma, ook thuis. We spelen op een niet al te best tunnelveld tegen een behoorlijk agressief Gruno. Het was al wel bekend dat als je in de B-categorie een gele kaart krijgt, dat je dan 10 minuten het veld uit moet zonder dat er een vervanger in het veld mag komen. Maar wie heeft het nu meegemaakt dat je bij de meisjes C een gele kaart krijgt? Nou bij Gruno hebben ze het meegemaakt, na een harde tackle volgt er namens de scheidsrechter een gele kaart en moet Gruno 10 minuten met 10 speelsters verder.  Francisca van Leer speelt mee namens MD1 die opent de score en Marieke van der Lee speelde mee namens MC1. Ook Linda Wijngaard laat weer van zich spreken want ook zij heeft een bijdrage aan de 5-1 winst. Dat gaat lekker.

 

Een week later staat er een heuse kraker op het programma! Lycurgus, weten jullie nog van vorig jaar? Toen was Lycurgus toch echt de betere in beide wedstrijden. Met Marieke Schmidt in de goal, Nina Veenstra als opruimer en Sanne Pieterman. Ook wij moeten er, na het eerste kwartier kansen missen, aan geloven, dat is 1-0 voor Lycurgus… Balen… maar we gaan verder, uiteindelijk vliegen ook de 2-0 en 3-0 binnen. Nou ja… in de tweede helft van het seizoen beter.

 

Ondertussen krijgen we ook een nieuw iemand bij het team: ‘Welkom Sanne-Marleen Dekker!’. Zij is nog niet speelgerechtigd maar traint volop mee. 

 

Op 5 oktober staat de wedstrijd tegen de Held op het programma, even revanche nemen op de wedstrijd van vorige week. Even wat statistieken: bij de poule van MC1 staat de Held MC1 op doelsaldo boven aan en bij ons staat de Held MC2 onderaan. Toeval of niet, ook MC1 moet vandaag tegen de Held, zij uit en wij thuis. Wij hebben behoorlijk de smaak te pakken en winnen met 4-1, helaas heeft MC1 het net niet gered…. Zij hebben verloren met 1-0. Tijdens deze wedstrijd was ook Clara er bij en het gaat goed met Clara want over een paar weken kan ze weer trainen. Dan zijn we al bijna op de helft van de competitie. De enige tegen wie we dan nog moeten spelen is Heiligerlee, ook die doen het goed en hebben nog niet tegen Lycurgus gespeeld. Wel heeft Lycurgus de week ervoor gelijk gespeeld tegen Gruno en dus ligt er een kans!

 

Het is 12 oktober en al behoorlijk koud! We beginnen goed met de 1-0 en 2-0 terwijl Sanne-Marleen haar debuut maakt en Naomie de Noord ook nog geblesseerd uitvalt. Laat die tweede helft maar komen! Alleen is de tweede helft een beetje minder succesvol. Heiligerlee maakt de 2-1 en in de laatste minuten ook nog de 2-2. Een beetje balen want eigenlijk is hun enige sterke punt een grote donkere meid op het middenveld en soms in de spits. Ze hebben sowieso een gevarieerd elftal want er spelen D’ers, C’ers en B’ers in. Ja echt, je komt ze allemaal tegen. Van meiden die niet boven je schouders uitkomen tot meiden die anderhalve kop groter zijn!

 

Nadat we tegen alle teams een keer gespeeld hebben, is het even een paar weken rust. De herfstvakantie staat voor de deur! Ook in de herfstvakantie wordt er door getraind alleen is de opkomst niet heel groot… en dus wordt de training van woensdag afgelast. 26 oktober is er nog een oefenwedstrijd gepland tegen MD1, alleen is niet iedereen even gemotiveerd.

 

Op 2 november begint de tweede helft van de najaarsreeks. We spelen dan tegen Gruno. Gruno heeft de Held de speelronde ervoor met 8-0 verslagen en dus moeten we er vol tegenaan. We komen eerst op achterstand 1-0 en 2-0 maar we komen goed terug beginnend met de 2-1 van Esmee ter Haar. Naomï Franke heeft weinig zin meer om te keepen en dus moet er een oplossing gevonden worden, Mieke Folkerts gaat keepen en dat doet ze uitstekend. Ook geeft het de rest van het team een extra boost en Linda Wijngaard schiet de 2-2 en de 2-3 binnen! Hoppa, na even inkomen ook die wedstrijd in de pocket!

 

Eigenlijk zou 9 november de wedstrijd tegen Lycurgus plaatsvinden, alleen vanwege de vele regen en het feit dat C1 voorrang heeft boven MC2, werd de wedstrijd afgelast. Aangezien Lycurgus op 23 november al een inhaalwedstrijd speelt, wordt de wedstrijd gepland op 14 december. Dat zou een mooie finale worden.

 

Een week later moeten we wel weer aan de bak, bij de Held op een modderig veld. Je kunt het haast niet geloven, maar ook nu speelt MC1 tegen de Held op het moment dat wij dat ook doen. Als MC1 nog een kans wil maken op het kampioenschap, moet het hier winnen. Ook wij moeten winnen om echt mee te doen om de prijzen. Na ingespeeld te hebben op een veld dat je niet echt een veld kan noemen, begint de wedstrijd. Lisanne Kamminga scoort terwijl haar moeder het niet eens door heeft en we komen op 0-1. Niet veel later wordt ook de 0-2 binnengeschoten en in de rust wordt Naomï Franke in de goal vervangen door Emma Draatjer, al is dat voor Emma Draatjer wel een beetje wennen. Ongelukkig valt de 1-2 binnen, maar nu kijkt de moeder van Lisanne Kamminga wel en het verschil is weer 2. Helaas valt ook de 2-3 nog waardoor de laatste minuten de spanning enorm aanwezig is. Julia Hendriks die meedoet namens MD1, helpt waar ze kan. Gelukkig klinkt daar het fluitsignaal, soms moet je het geluk aan je zijde hebben om te winnen. Ach ja, daar werden we nu dan maar een beetje door geholpen. Helaas heeft MC1 minder geluk, de bal wil maar niet in de goal en als het bij de tegenstander dan wel lukt, sta je achter. Ook de 0-2 valt, Gorecht zet de snelheid nog een tandje hoger maar het mag niet baten. Wel valt volgens Gorecht (en ook de scheidsrechter) de 1-2 nog, al vind de Held van niet en omdat er bij de amateurs normaal gesproken geen camera’s zijn, zullen we het nooit helemaal zeker weten.

 

Omdat 23 november normaal een inhaalweekend of bekerweekend is, en Lycurgus al een inhaalwedstrijd speelt, zijn we vrij. Een week later tegen Bedum moeten we er wel weer staan. Ook in Bedum heeft het geregend en het veld is zeker niet op zijn best. MD1 kan kampioen worden en dus speelt Iris Mijnen met ons mee. Terwijl wij een vrij eenvoudige zege boeken, wordt MD1 kampioen. Goed gedaan! Tijdens deze wedstrijd is er ook een nieuw systeem met de spits ingevoerd: Sanne-Marleen Dekker en Lisanne Kamminga gaan elkaar de hele tijd afwisselen. Uiteindelijk wordt het 0-3.

 

Sinds een tijdje traint er nog een nieuwe voetbalster mee: Carlijn Koeveringe. Alleen zal zij pas na de winterstop in actie komen.

 

6 december staat er iets anders op het programma: Sinterklaas is weliswaar sinds gisteren het land uit, maar dat weerstaat ons er niet van om deze vrijdag nog met surprises Sinterklaas te vieren.

 

De winter is officieel nog niet begonnen maar de sneeuw laat zich al weer zien. Gevolg, wedstrijd tegen Heiligerlee op zaterdag 7 december wordt afgelast. Wat jammer is, is dat er op 14 december nu geen echte finale gespeeld kan worden. Om Lycurgus in te halen nadat zij een week eerder gelijk hebben gespeeld tegen Heiligerlee, moeten we toch echt nog 5 punten halen en omdat je dat niet in één wedstrijd kan binnen halen, zal er twee keer gewonnen moeten worden. Tegen Lycurgus op 14 december en hopelijk op 21 december tegen Heiligerlee. Die wedstrijd op 21 december is nog wel een twijfelgeval omdat de KNVB de wedstrijden na 14 december niet meer inplant voor de reeksen en Heiligerlee nog niet heeft ingestemd met de inhaalwedstrijd.

 

Laten we maar gewoon beginnen met winnen van Lycurgus. Clara Weber maakt haar debuut na maanden blessureleed en Sharon Bruiniers en Francisca van Leer doen weer mee namens MD1. In de verdediging heeft er een wisseling plaats gevonden: Nicole Stephen gaat voorstopper spelen en Marleen Drijfhout is doorgeschoven naar de backpositie. Ilse Sprenger blijft wel de vaste laatste sterke vrouw. Ook Naomie de Noord is weer terug van het middenveld naar de backpositie en staat daar zeker haar vrouwtje. Francisca is direct op dreef en schiet de 1-0 binnen! Ook op de spitspositie gaat het lekker waar Sanne-Marleen Dekker en Sharon Bruiniers elkaar afwisselen. Al snel wordt het 2-0 en dan gaan we met een goede voorsprong de rust in. Als Nicole Stephen even gewisseld wordt, vult ook Carla de voorstopperpositie goed in tegen de spits van Lycurgus.  Maar het is nog niet genoeg, ook de 3-0 en 4-0 gaan er nog in! Fantastisch!

 

Nou moeten we alleen Heiligerlee nog even overhalen, of hoeft dat toch niet? Het gaat allemaal een beetje vreemd bij Heiligerlee. We nemen steeds contact op met de wedstrijdsecretaris maar die blijft volhouden dat Heiligerlee de wedstrijd niet wil spelen. Totdat de leider van Heiligerlee MC1 ons zelf belt dat zij heel graag nog willen spelen, ze geloven namelijk nog in de titel wat een beetje optimistisch is want dan zou je met 30-0 van de Held moeten winnen en dan moet je ook nog van ons winnen. Maar goed, ze willen de wedstrijd graag spelen en daar doen wij graag aan mee.

 

Zo gaan we met een hele aanhang op 21 december naar dat boeren plaatsje waar maar één écht wedstrijdveld is. Er zijn veel ouders, broertjes en zusjes mee en zelfs Frans en Marieke Schmidt gaan mee naar dat boeren dorpje. Warm is het niet en het regent ook nog maar dat kan ons niet deren. Wij willen en kunnen namelijk kampioen worden. Al snel staat de 0-1 op het scorebord en dat is ook de ruststand. Die grote meid die vorige keer eigenlijk het enige lichtpuntje van Heiligerlee was, wordt stevig in bedwang gehouden door Nicole Stephen. Ook Anna Bakker die deze wedstrijd aanvoerder is, speelt sterk op het middenveld. In de rust is het even opladen voor de tweede helft. Die overwinning moet gewoon worden binnengesleept.  In het begin van de tweede helft wordt het al snel 0-2. Alleen is Heiligerlee het daar niet mee eens en die grote meid laat weer van zich spreken, 1-2. Maar ook wij laten het daar niet bij zitten en maken er 1-3 van. Nou nog één keer die grote meid dan en dan is het wel klaar, het laatste doelpunt dat zij maakt in de najaarsreeks is de 2-3. Gelukkig maakt Linda Wijngaard haar tweede van de wedstrijd en wordt het 2-4. Een aantal minuten later klinkt het eindsignaal. GORECHT MC2 IS KAMPIOEN!!!!!!!!

 

De champagne kan geopend worden! Als we terug zijn op de club worden we van alle kanten gefeliciteerd en terecht!

 

Als afsluiting eten we met zijn allen nog patat. Het enige dat mij nog rest is iedereen te bedanken.

 

Trainer Martin Bartels, enorm bedankt voor het trainen van ons team! Ik vind jou een fantastische trainer en heb tot nog toe veel geleerd.

Leiders Wychard Draatjer en Egbert Harms, bedankt voor het leiden van ons team, het was nog wel even wennen. Bijvoorbeeld bij de kampioenswedstrijd waar het wel leuk zou zijn geweest als iedereen evenveel had gespeeld. Maar op een paar beginners foutjes na, zijn jullie goede leiders geweest.

Invalspeelsters van MC1 Marieke Schmidt, Iris Mijnen en Marieke van der Lee, jullie hebben fantastisch werk geleverd in de wedstrijden waar jullie bij invielen.

Invalspeelsters MD1 Anna de Bruijn, Nina Veenstra, Julia Hendriks, Francisca van Leer, Maaike Reckers, Sharon Bruiniers en Sanne Pieterman, heel hartelijk bedankt voor het meespelen. Zonder jullie zou het niet gelukt zijn om kampioen te worden.

Mark Mijnen, Karin de Jonge en Frans Schmidt, bedankt voor het vinden van deze oplossing voor ons team en het verder ondersteunen van de meidenteams.

Martin Woltman, Philip Pieterman en Michel Hendriks, bedankt voor het instemmen met deze regeling tussen de MD1 en MC2.

Ouders, broertjes, zusjes en alle andere supporters, bedankt voor het supporteren van alle wedstrijden, wassen van de kleding en het rijden naar de uitwedstrijden.

Alle tegenstanders uit de competitie Bedum, Heiligerlee, Lycurgus, Gruno en de Held, heel hartelijk bedankt voor deze leuke competitie.

Het bestuur, de jeugdcommissie en het wedstrijdpanel van Gorecht, bedankt.

Onze scheidsrechters tijdens de thuiswedstrijden Herman van der Lijn, Gert-Jan Ris, Ronald Stolk en Siebolt Jager, bedankt voor het leiden van onze wedstrijden.

Alle overige speelsters uit MD1 en MC1, bedankt voor de support en het af en toe samen trainen.

ALLE SPEELSTERS VAN MC2 Anna Bakker, Sanne-Marleen Dekker, Emma Draatjer, Mieke Folkerts, Naomï Franke, Esmee ter Haar, Carla Harms, Lisanne Kamminga, Carlijn Koeveringe, Naomie de Noord, Ilse Sprenger, Nicole Stephen, Clara Weber en Linda Wijngaard, heel erg bedankt.

Waarschijnlijk ben ik er nog wel een paar vergeten, maar iedereen bedankt!

 

Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2014.

Dat 2014 een mooi en succesvol voetbaljaar mag worden.

 

Met vriendelijke groet,

Marleen Drijfhout

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop