Niekerkse sturm und drang mist effect:

Niekerk MC1 – Gorecht MC1 (2-2) 2-6

Afgelopen zaterdag togen de meiden en begeleiders van MC1 naar de westhoek van Groningen voor een uitwedstrijd tegen Niekerk MC1. Een tegenstander die we serieus namen omdat ze in de najaarscompetitie met overmacht kampioen geworden waren. Na wat omzwervingen door de streek kwamen de meiden aan op een wat troosteloos complex in Niekerk. Er stond een strakke wind, de zon liet zich niet echt zien, maar het veld lag er redelijk bij. Na een (te) korte warming-up konden onze meiden meteen aan de bak. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week moest er vanaf de eerste minuut flink gewerkt worden, met name door het middenveld en de verdediging. Iris, Irene, Marieke en Charlotte moesten even alle zeilen bijzetten om de fysiek sterk ogende meiden van Niekerk de baas te blijven.

Foto MC1_1 Foto MC1_2

Gelukkig was onze aanval niet voor een kleintje vervaard. Met enkele snelle uitvallen wist Bente al snel het eerste doelpunt te scoren. Maar nog geen minuut later wist ook Niekerk het doel te vinden. Geleidelijk aan kregen onze meiden iets meer overwicht in de eerste helft maar konden geen moment uitrusten. De “sturm und drang” taktiek waarmee Niekerk in de eerste helft speelde leverde aan de kant van Niekerk nogal wat blessures op. Gelukkig bleef de collateral damage aan Gorechtse kant beperkt. Kort voor rust zorgde een botsing tussen Ilse en de keepster van Niekerk ervoor dat de scheidsrechter besloot eerder af te blazen bij een stand van 2-2. De keepsters van Niekerk liep hinkend naar de kleedkamer maar herpakte zich voldoende om in de tweede helft het doel te verdedigen.

De tweede helft gaf al na enkele minuten een ander beeld. Het werd steeds duidelijker dat de Niekerkse meiden hun kruit in de eerste helft verschoten had. Onze meiden meldden zich steeds meer aan het Niekerkse doel en al snel stond het met enkele hele fraaie combinaties 2-4. De weerstand van Niekerk brokkelde nu snel af en na de 2-5 trof Niekerk slechts nog het eigen doel. In de slotfase waren er nog enkele forse botsingen maar de storm van Niekerk was toen toch al lang uitgewerkt. Met 6-2 gingen onze meiden tevreden naar huis. Met twee gewonnen wedstrijden voert MC1 de ranglijst aan. Aanstaande zaterdag krijgen onze meiden rust en daarna is het op naar Franeker voor de kwartfinale van de beker.

Marc v/d Maarel