Gorecht MC1 – Drogeham MC1 :  13 – 0  (5- 0)

Na een paar goede oefenwedstrijden in de winterstop, waaronder ook  een echte gewonnen bekerwedstrijd tegen GVAV, was MC 1 er helemaal klaar voor. De start van de voorjaarscompetitie. Helaas even zonder Maureen, want die had vorige week in de wedstrijd haar pols gekneusd en liep wat zielig met een verbandje... (beterschap!!)

Een competitie met louter nieuwe tegenstanders, dus het was ongewis hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn. Wat te denken van Drogeham uit Friesland. Ongeslagen kampioen voor de winterstop met alleen maar 8 gewonnen wedstrijden, bijna 60 goals gescoord. Dan verwacht je toch wat??

Niets bleek minder waar. Uw verslaggever kwam na een vlot sanitair clubhuisbezoek iets te laat langs de lijn staan en het bleek al 1 – 0 te staan. Oh. Zo dus.

Getuige de uitslag bleef het voornamelijk eenrichtingsverkeer waarbij onze millennium girls mooie combinaties op de mat konden leggen. Ze kunnen af en toe de bal mooi rustig laten rondgaan. Vooraf werd al gemeld dat we van die Drogeham wel Groninger Droge worst zouden maken en dat is de meiden gelukt. Flink afgedroogd zijn ze zeker!

De goals waren van verschillend allure. We noteerden een strak schot in de hoek, een (droge?) knal onderkant lat en met name in de tweede helft was de keepster uit Friesland onmachtig en bleef vaak afwachtend en ongewis aan de doellijn genageld. Dan is het koeltjes binnentikken een koud kunstje, al wilde Ilse het toch een keer per se via de keeper doen. De gehele Gorecht voorhoede kon weer wat doelpunten op het conto bijschrijven. Prijsschieten zoals op de kermis.

Bente was jarig (gefeliciteerd !!) en trakteerde zichzelf op een paar goals en daarmee kon Ilse (in de rust al snoep uitdelend aan de supporters, want ze is niet veel later jarig) niet achterblijven. Allebei scoorden ze gretig.

Drogeham wist er niet veel tegenover te stellen en de enige open kans die er wel voor ze was, werd door Margot op de lat gekeken.  Ook een kunst. Daarmee was hun aanvalsdrift wel opgedroogd.

Een strak begin dus van deze voorjaarsronde. Het valt te hopen dat MC1 later in het seizoen nog wat meer tegenstand krijgt. Iets meer spanning is voor zowel speelsters als publiek wel leuk.

Groeten

Frans Schmidt