Het gebeurt niet zo vaak dat je als team erg lang in de bekerstrijd verwikkeld bent.

GVAV MC1 - Gorecht MC1 : 1- 3 (0 –2)

Het begint ergens in Augustus en dan neem je de bekerwedstrijden als een soort van oefenwedstrijden. Maar ja, als je dan gewonnen hebt en daarna nog een keer wint, dan begint het toch te kriebelen...

Dus heeft MC1 inmiddels een beetje bekerkoorts en wil nu ook zo ver mogelijk komen. Afgelopen weekend was er een "nivelleringsronde"; de KNVB had in elke leeftijdscategorie de wedstrijden zo gepland dat er nog maar 8 teams overblijven ; de 8-ste finales dus. Bij de MC teams waren er 4 teams vrijgeloot maar Gorecht moest eerst nog aan de bak ; uit tegen het roemruchte GVAV.

Voorafgaand was er al de nodige afstemming, want het was per slot schoolvakantie en in deze tijd staan er dan soms speelsters op de latten in plaats van op de noppen. Zo moest MC1 Bente, Charlotte en Hannah missen. Ook bij GVAV werd er ingeleend van andere teams. Ongewis dus op voorhand hoe de krachtsverhouding zou zijn.

Coach Marcel had het allemaal goed voorbereid en met de vervangers van MC2, Naomi als keeper altijd goed en Linda als rechts-achter uitstekend gespeeld, liep het Gorecht voor de wind. En ja, wind is er altijd op het open, sfeerloze en ongezellige sportcomplex Kardinge. Eigenlijk een club als GVAV onwaardig. In de 1e helft had vooral Nynke het naar de zin. Ze wist tweemaal te scoren. 1 keer na een goede combinatie en 1 keer bij een uitval met een fenomenaal schot onderkant lat, en feitelijk ook buitenspel, maar de grensrechter van GVAV was niet bij de les. Dat was hij zowiezo niet, want hij fladderde alleen maar wat onduidelijk met de vlag op tijdstippen dat het niet nodig was. (kadootje 1 ; uitgepakt)

In de tweede helft was het dus nodig om de verkregen voorsprong vast te houden. In de beker gaat immers de winnaar door en is de score niet belangrijk. Toch prikte Gorecht er nog eentje extra in en het pleit was al beslecht. Ware het niet dat Ilse in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Strafschop ! Wie moet hem nemen ? Josephine natuurlijk, want die speelde haar laatste wedstrijd voor Gorecht. Aanloop, keeper komt te vroeg uit, JAMMER .... gestopt. (kadootje 2 ; niet uitgepakt)

Met 0 – 3 op het scorebord was het wel gespeeld. Toch doet GVAV nog van zich spreken in de allerlaatste minuut. Een schot wordt half gestopt door de keeper en daarna is het 1 – 3 (kadootje (3) van Gorecht voor GVAV ; uitgepakt).

Na afloop werd er afscheid genomen van Josephine. Applaus !! Misschien vindt ze ooit nog eens de tijd en spirit om terug te komen bij Gorecht. Ze is altijd weer welkom. Ze kreeg in ieder geval een mooie foto van het team (kadootje 4 ; uitgepakt)

Nu is het wachten op de loting voor de volgende beker-ronde. Zaterdag 29 Maart wordt deze gespeeld. Franeker, Genemuiden en SVBO zijn allemaal welkom. Liefst een thuiswedstrijd op onze eigen complex De Koepel en we hopen duidelijk niet op onze angst-gegner De Held .... Duimen draaien meiden !!!

Frans Schmidt

fransschimdt