Leider Ron fietste met een sliert meiden achter zich aan naar Glimmen, waarna er zich vervolgens een vooral erg leerzame wedstrijd ontspon.

Door: Bart Arentz
De eerste helft kenmerkte zich vooral door hotseknotsbegoniavoetbal. De bal bleef maar stuiteren en hij ging werkelijk alle kanten op, behalve in het doel van GlimmenYde de Punt. En als de bal dan wel op koers lag om tussen de palen te geraken, dan was daar een hele lange, prima keepster die de bal wist te vangen. Een fraaie vrije trap van Meike bijvoorbeeld was hard op weg om in de kruising te vliegen, toen de keepster de bal toch nog te pakken kreeg... Het was alleen dankzij stug doorzetten en blijven proberen dat het bij rust 0-2 stond (dankzij twee afstandsschoten van Verena). Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Michelle bij een nul-nul-stand met zeer kordaat optreden een bijna zeker doelpunt voorkwam en even later moest ook Elciena reddend optreden. Zij voorkwam een goede counter met een knappe onderschepping met het hoofd.
De tweede helft moest dus beter en gelukkig lukte dat ook, want de meegereisde toeschouwers hadden het al zwaar genoeg, lekgeprikt als zij werden door de muggen die in de schemering massaal waren komen opdagen. Hoewel het zich niet in het aantal gescoorde doelpunten uitte (er kwamen er weer twee bij, dit keer van Eva), was het spel vele malen beter. Glimmen/Yde de Punt werd in deze helft niet meer gevaarlijk en Gorecht vuurde schot na schot af op een andere, maar zeker net zo goede keepster, maar ook deze gaf geen krimp. Tel daarbij op een schot op (en niet in) de kruising van Verena en een knal op de paal, wederom van Verena, en je mocht concluderen dat het (inderdaad) een stuk beter was gegaan.
Ook los van die doelpunten en kansen lieten verschillende meiden mooie kunststukjes zien. Lisa speelde tot twee keer toe een speelster uit bij de cornervlag, Loes sprintte een snelle aanvalster eruit, ook Senne pingelde de bal voorbij een verdedigster en Silke speelde samen met Eva ragfijn combinatievoetbal op het middenveld. Een mooie basis om op te bouwen! Verder kenmerkte het spel van alle speelsters zich door heel erg veel inzet en dat is en blijft de basis voor welke prestatie dan ook.
Komende zaterdag volgt voor de beker een wedstrijd tegen HFC15.