Omdat het gras in de gemeente Groningen nog moest groeien, mocht MO15-1 pas om 16.30 uur op een kunstgrasveld aantreden voor de eerste bekerwedstrijd (uit tegen Lycurgus). MO15-1 besloot er géén gras over te laten groeien en zette de wedstrijd met 0 – 10 naar de hand.

Door Bart Arentz

Het eerste kwartier of misschien zelfs twintig minuten zag het daar echter nog niet naar uit. Het bleef lang 0 – 0, het overspelen ging allemaal wat roestig en Lycurgus zette veel druk en kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Na een per ongeluk gevangen terugspeelbal dreigde er zelfs een achterstand, maar de gegeven vrije trap leidde gelukkig niet tot een doelpunt. Een steekbal van Meike leidde vervolgens de 0-1 in, onberispelijk ingeschoten door topspits Eva. Annemieke verdiende niet veel later na een mooie rush een corner en na goed doorspelen van Nina schoot Verena de 0-2 in het doel. Zij op haar beurt gaf kort voor rust een mooie assist op Eva en de 0-3 was een feit.

Tijdens de rust vroeg coach Lara om iets meer brutaliteit in de duels en om iets meer rust als de bal eenmaal veroverd was en met resultaat. Want de roest sleet weg, de patronen kwamen terug en in de tweede helft ging het hard: Lisa (met een mooie poeier 0-4), Eva (0-5, 0-6 en 0-7, de laatste uit een hele fraaie cross-voorzet van Meike), Meike (0-8 uit een als assist tellende corner van Nina), Ymkje (0-9) en Nina (0-10) vonden allemaal de weg naar het wedstrijdformulier. Bijna scoorde Nina ook een elfde treffer, maar de paal was onverbiddelijk, net als kwartier eerder bij Senne die van grote afstand ook het hout trof. Achterin heerste Elciena, maar ook invalsters Noor en Amy en oudgedienden Mayte, Silke en Loes (tot zij wegens het dragen van een sieraad van het veld werd gestuurd #leermomentje) wonnen het merendeel van hun duels.

In de poulefase van de beker volgen nog wedstrijden tegen HFC15 en Amicitia, daarna wacht MO15-1 de hoofdklasse: een zware competitie tegen Veendam (1 + 2), HZVV, Bolsward (dat met 26-0 (!) de eerste bekerwedstrijd won), Blauw Wit en SVO BDE.

Aanstaande maandag volgt echter eerst nog een oefenwedstrijd tegen Glimmen. Dan doen ook Michelle en Isis weer mee. Dinsdag nog een ploegeten tijdens de cruciale interland van de Oranje Leeuwinnen tegen Noorwegen, zondag 9 september nog een verrassing (de La League-finale voor Meike, waarover later meer), enzovoort, enzovoort…

Kortom, de bal rolt weer en MO15-1 heeft er heel veel zin in!