De laatste wedstrijd voor de winterstop van MC1. Er staat niets meer op het spel, behoudens de overwinning.

Gorecht MC  1 – Marum MC 1 :  8 –1 ( 7- 0)

14-12-2013 MC1 053

Dat pleit lijkt snel beslecht want onze MC1 legt een hele mooie eerste helft op de (gras) mat van het Hoofdveld.  De ene goal is nog mooier dan de andere. De gehele voorhoede schiet wel een bal in de kruising. Bente, Laura, Maureen en Ilse ; allemaal raak. het publiek aan de kant geniet van een echt leuke wedstrijd. Keeper Margot heeft weinig te doen en de verdediging vangt alles goed op en speelt heel goed de bal weer in op de speelsters voorin. Zowiezo heeft MC1 een solide defensie die erg weinig goals tegen krijgt en goed kan opbouwen.

Voor de rust is Gorecht heer (dame?) en meester en gaat met een goed gevoel aan de ranja in de rust.

Was de eerste helft er 1 van scoren in de kruising, de tweede helft was er vooral één van veel hoekschoppen voor Gorecht.  Bente nam er wel een stuk 7 en Ilse ook nog een stuk of 3. Maar echt scoren was er niet meer bij.  De tweede helft eindigde dan ook in 1 – 1, hetgeen de eindstand 8-1 opleverde. Toch een mooie overwinning. Marum is feller geworden merkt Evelyn (moeder van Hannah) al vroeg in de 2 helft treffend op. Toch heeft Marum het nog moeilijk genoeg, want net als in de 1 helft speelt Gorecht voornamelijk op hun helft. Maar het gemak is eraf; er ontstaan weinig echte doelrijpe kansen. Een korte corner belandt uiteindelijk via een één-tweetje voor de voeten van Bente die zich prachtig vrijdraait, aanlegt en schiet en daarmee het 8e doelpunt scoort. (zie de foto’s) Tegelijkertijd probeert ook de zon door te breken, hetgeen nog niet echt wil lukken.

De Marumse meiden rukken in totaal 3 keer op. Maar telkens worden ze er op snelheid uitgelopen. Via een ingooi vanaf de linkerzijde, komt de bal uiteindelijk toch voor de voeten van één van de tegenstandsters. Met een prachtig diagonaal schot redt ze de eer van Marum. Een mooi doelpunt.

14-12-2013 MC1 054

Aan het eind is er - vlak voor onze ogen - nog een klein opstootje. De nr. 14 van Marum duwt Luca na een fel maar correct duel. De scheidsrechter grijpt in. De meiden worden vanaf de zijkant mee het veld opgenomen en kort toegesproken. Daarna geven ze elkaar een hand. “Ach je kan ze wel een kaart geven maar dat schiet niet op”, zo zegt de scheids na afloop. Hulde voor deze ingreep zo is de eensgezinde mening vanaf de kant. Scheids: Klasse opgelost !!

Gorecht MC1 eindigt op plek 2 in de poule. Echt prima. We moeten maar even afwachten in wat voor poule we na de winterstop belanden. En ; we zitten ook nog in de beker, dus we draaien een echt heel leuk seizoen.

Namens de begeleiding van MC1  nog een bedankje voor de leuke support langs de zijlijn van alle ouders en aanverwante artikelen

Begin maart gaan we de 2e seizoenshelft in.

Coen, Frans en hoffotograaf Bert Postma