Gorecht D2 wist donderdagavond in het druk bezochte Sportpark de Koepel via strafschoppen de bekerfinale te bereiken. 

 

Na een zinderend duel stond het na zestig minuten 1-1.

In de daaropvolgende strafschoppenserie was Gorecht D2 op sportpark De Koepel echter met 4-2 te sterk voor ZNC D1.

1


Voor aanvang van het bekerduel tussen Gorecht D2 en ZNC D1 werd het 400e jeugdlid van de v.v. Gorecht in het zonnetje gezet. Tim Oosterhuis was degene die deze eer te beurt viel om welkom geheten te worden door Gorecht-voorzitter Dick Jager en de secretaris van de jeugdafdeling, Karin de Jonge. Na dit voor Gorecht heugelijk feit ging het al snel los op sportpark ‘De Koepel’.

3 4 9


De thuisploeg creëerde zich via Kevin Knuijver Thomas van Weringh direct enkele kansen maar tot doelpunten leidde dat vooralsnog nog niet. Tegen de verhouding in kwamen de gasten vlak voor rust op 0-1 wat betekende dat Gorecht in de tweede helft op jacht moest naar de gelijkmaker. Een gelijkmaker die halverwege de tweede helft via een schitterende goal van Kevin Knuijver tot stand kwam. Waar de thuisploeg vervolgens probeerde om de winnende treffer te forceren hield de defensie van de Zuidbroek Noordbroek Combinatie echter stand zodat strafschoppen de uiteindelijke beslissing moest brengen.

2 7


Nadat ZNC de eerste penalty had gemist schoot Gorecht via Thomas van Weringh, Riki Sivic en Bauke Riedstra wel raak waarbij ZNC ondertussen ook twee keer had weten te scoren. Bij de vierde beurt was er een glansrol voor Tobias Top weggelegd. Met een geweldige redding wist de doelman van Gorecht de vierde penalty van ZNC namelijk te stoppen. Toen Friso Sennema vervolgens raak schoot stond het 4-2 voor Gorecht D2 en was de winst een feit. Een geweldig resultaat voor de thuisploeg die door dit resultaat de bekerfinale, die op zaterdag 31 mei op de Esserberg in Haren gespeeld zal worden, heeft weten te bereiken.

6 thumb 10

 

 

Verslag door Johan Staal.

johanstaal

 

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop